RETRO RÁDIÓ

Mutasd a lábfejed, megmondom ki vagy!





Minden egyes lépésünk során olyan erőkifejtés éri a lábfejünket, amely testsúlyunk kétszeresének felel meg. Ez az egyik legfontosabb testrészünk, de ha nem volt vele problémánk, csupán az ötvenes éveinkben veszünk tudomást arról, hogy létezik egyáltalán a lábfejünk.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.14.
pedikűr egészség lábfej

A pedikűr ugyanolyan fontos, mint a fogmosás, mégis gyakori az a hozzáállás, hogy csak a benőtt körömmel vagy a reszelős, hámló bőrkeményedéssel keresünk szakembert – mesélt tapasztalatairól Enikő, aki egy bevásárlóközpontban villámpedikűrrel foglalkozik. - A vendégeim főleg esztétikai pedikűrt kérnek, de gyógypedikűrösként igyekszem azt is elmondani, hogy például a divatos, kerekre vágott lábköröm nem egészséges, hiszen könnyen benő a sarka. A körmöt egyenesre kell vágni és úgy le lehet kerekíteni a sarkait.

A puha sarok záloga a napi lábápolás (Fotó: Shutterstock)

Nyáron több a berepedezett sarok, de a zárt cipős időszakban is fontos a lábápolás. A súlygyarapodás is fokozza a bőrkeményedés kialakulását. Az idősebb generációt pedig napi szinten érinti a probléma. A bőrkeményedés, tyúkszem, kalapács ujj, vagy bütyök nagyon megnehezíti a járást, éppen ezért oda kell figyelni. Ráadásul ahogy idősödik az ember, egyre nehezebben hajol le, hogy rendbe tegye a lábát. Ilyenkor fontos a jó pedikűrös.

Egy svájci terapeuta, Shanti C. Wetzel azt tapasztalta, hogy a bőrkeményedésért nem elég a cipőt okolni, ezek a kis kellemetlen szarurétegek az életünkről is mesélnek. A tyúkszem feldolgozatlan problémára, konfliktusra utalhat, a pikkelyképződés, hámlás pedig változást jelez, valahogy úgy, ahogy a régi elmúlik és helyet ad az újnak.

A lábfej önálló remekmű

* 26 csontból áll

* 33 ízület van benne

* 107 szalag tartja

* 19 izom mozgatja

 

A bársonyos talpak titka Egy 3-5 percig tartó, 37 fokos aromaterápiás lábfürdő felpuhítja a bőrt és a körmöket is. Után a szárazra törölt talpról habkővel óvatosan távolítsuk el a felesleges szaruréteget. Ügyeljünk arra, hogy amint érzékennyé válik, fejezzük be, hiszen egy vékony kis szarurétegnek maradnia kell, ami óvja a lábunkat. Ráadásul ha túlzásba visszük a sarokreszelést, akkor a szervezet úgy védekezik, hogy még többet növeszt vissza. Lefekvés előtt éppen ezért nedvességpótló krémmel kenjük át a talpat.

 





Ezeket olvastad már?
Sűrű nap, túláradó érzelmekkel, ezek a csillagjegyek borulhatnak ki ma

Sűrű nap, túláradó érzelmekkel, ezek a csillagjegyek borulhatnak ki ma

Leleplezték a tudósok az antarktiszi piramis rejtélyét

Leleplezték a tudósok az antarktiszi piramis rejtélyét

Elárulta a magánnyomozó: ez a közös jel árulkodik a hűtlen pasikról

Elárulta a magánnyomozó: ez a közös jel árulkodik a hűtlen pasikról

Elképesztő felfedezés: a kutyák tényleg értik és össze is kapcsolják a főneveket – Videó

Elképesztő felfedezés: a kutyák tényleg értik és össze is kapcsolják a főneveket – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás