RETRO RÁDIÓ

Nosztalgiázz a Metropollal: Mutatjuk a klasszikus társasjátékokat!





Biztosak vagyunk benne, hogy sokaknál ott porosodnak a régi gyöngyszemek, most ideje elővennünk őket, és újra játszani velük!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.12.27.
társasjáték családi program

Gazdálkodj Okosan

Ha valamiből megtudtuk, hogy mi kell egy rendes háztartásba, és hogyan tegyünk félre pénzt, az a Gazdálkodj Okosan társasjáték volt. Persze már akkor is csóváltuk a fejünket, hogy ki vásárol pingpongasztalt, de az biztos, hogy maga a játék nagyon jó nosztalgia felnőtteknek, ráadásul a gyerekek is élvezik, sőt ebből megtanulhatják a pénz szerepét. A Gazdálkodj Okosan elődje a Takarékoskodj! című játék, igazán szerencsés, akinek még megvan a múzeumi darab! Ide kattintva pedig megtudhatjuk a játék menetét lépésről lépésre.

Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette

Játék idő: 45 perc

2-5 játékos

10 - 99 éves korig

Szópárbaj háromdimenziós Társasjáték

Az első 3 dimenziós társasjáték, nagyon hasonló a Scrabblehöz, azzal a különbséggel, hogy itt egymásra is pakolhatjuk a betűket. A játékban örök vita tárgya, hogy kivegyük-e az „X” és „W” betűket! A játékot itt megvásárolhatjuk.

Játék idő: 30 perc

2 játékostól

10 - 99 éves korig

Kérdezz! Felelek

A népszerű tévéműsor miatt adták ki a társasjátékot, melynek létezik felnőtt és gyerek változata is. 6 témakörből választhatunk: személy, évszám, tárgy, fogalom, hely, élőlény. A játék során témakört kell választanunk, majd 12 állításból találhatjuk ki a megfejtést, minél több állítást használunk fel a megfejtéshez, annál kevesebbet lépünk előre, vagyis ha 1 állításból kitaláljuk a megfejtést, akkor 11 mezőt léphetünk előre. A játékhoz így értelemszerűen nem tartozik dobókocka, ezért nem áll fent a veszélye annak, hogy elveszítjük.

Játék idő: 30 perc

2 játékostól

10 - 99 éves korig

12 játék

Talán a legretróbb darab, amit ajánlásunkban szerepel. Hálás lehet az, akinek megtalálható a társasjáték otthonában, mely 12 játékot/játéktáblát tartalmaz. a klasszikus ki nevet a végéntől a jégkorong át az autóversenyig. Nagyon egyszerű játékok, könnyű szabályok, így az egész családnak élvezetes lehet a kis unokától a nagymamáig.

Marokkó

Talán sosem felejtjük el a játékot, ami hatalmas koncentrációt igényel. Egy pálcát kell kihalásznunk a sok közül, úgy hogy a kiszemelt pálcán kívül más pálcához ne nyúljunk vagy ne mozduljon el más pálcika. A játék során nagyon kell figyelnünk, egyrészt ha éppen rajtunk van a sor, vigyáznunk kell, hogy ne mozduljon be úgy a kezünk, hogy az elmozdít több pálcikát, ha pedig éppen nem játszunk, akkor pedig a másik játékost figyeljük, nem ér-e hozzá a keze több pálcikához, vagy mozdít el több pálcikát. Itt minden pislogásnak tétje van!

 

Spiel Mikado.jpg

By photo taken by: de:User:Martin Sommerfeld - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

 





Ezeket olvastad már?
„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

„Nem vagyok én...” – be tudod fejezni a retró slágereket?

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ez a csillagjegy ma nosztalgikus hangulatba kerül

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Ezekre nagyon figyelj, mielőtt busszal utaznál az adventi vásárba!

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Mi történhetett? Már a gitárjait is eladja a legendás zenész

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás