RETRO RÁDIÓ

Támadsz vagy konfliktuskerülő vagy? Belelátunk a viselkedésedbe





Az, ahogyan kezeled a nézeteltéréseket, sokat elárul arról, hogy milyen vagy. Mindenkinek megvan a maga stílusa, lássuk, rólad mit érdemes tudni!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.02.
konfliktuskezelés

Annak ellenére, hogy a konfliktus emberi tapasztalataink normális része, talán nem nagyon gondolkodunk el azon, hogyan közelítjük meg a nehéz beszélgetéseket. Akár észrevesszük, akár nem, mindannyiunknak megvan a maga sajátos konfliktuskezelése. Érdemes beleásni magunkat személyes stílusunkba, ezzel fejlesztve az öntudatot.

Fotó: Shutterstock

Az elkerülő emberek hajlamosak mindent maguk mögött hagyva elmenekülni, ha érzik a baj közeledtét. Már a megváltozott hangszíntől is összerezzennek, a konfliktusok többsége fenyegetésnek tűnik számukra. Ha nem tudnak visszavonulni, pánikba esnek. Másik típusba tartoznak azok, akik hajlamosak elmosni a határt a tisztességes vita és az övön aluli ütések között. A versengők minden áron győzni akarnak és fölénybe kerülni a rájuk leselkedő fenyegetéssel szemben. Ők sok kárt okozhatnak maguknak és másoknak, mert a pillanat hevében nem gondolnak bele szavaik és tetteik súlyába.

Bár békéltetőnek lenni nem feltétlenül rossz, aki ebbe a típusba tartozik, hajlamos kapkodni és a lehető leggyorsabban megoldani a problémákat – még akkor is, ha ez „sebtapaszt”, azaz nem hosszú távú megoldást jelent az ügyben. Negatív következményekkel járhat a békéltetőre nézve, ha feláldozza szükségleteit annak érdekében, hogy a konfliktus megszűnjön.

Akadnak, akik hajlamosak hosszas ideológiai párbeszédbe merülni, ha konfliktust tapasztalnak. Bár az egészséges vita fontos, nem szabad belemerülni egy sor kérdésbe az érzelmek kizárásával. Az ebbe a típusba tartozók elveszhetnek a technikai kérdésekben. Az ördög szószólói a korábbiakkal ellentétben valahol kedvelik a nézeteltéréseket. Használják a képességüket, mellyel olyan szempontokat hoznak fel, amelyeket érdemes megfontolni. Gyakran hiányzik belőlük az empátia és mivel élvezik az ellentmondást, nem feltétlenül hajlandóak konszenzusra jutni.

Az együttműködők megértik, hogy a konfliktus az élet természetes velejárója, és annak megoldása kényelmetlen, de szükséges. Arra törekednek, hogy megegyezésre jussanak. Nem félnek megosztani kemény igazságokat vagy határokat szabni, a hosszú távú kapcsolat fenntartásáért cselekednek.

Te melyik típus vagy?





Ezeket olvastad már?
A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Nyilvánosan vetkőzik, boltban mutogatja meztelen testét az OnlyFans új sztárja – Videó

Nyilvánosan vetkőzik, boltban mutogatja meztelen testét az OnlyFans új sztárja – Videó

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás