Számos jele van annak, hogy valaki manipulál. Csak mert nem emel rád kezed, a szavaival is tud fájdalmat okozni. Nem szabad elfogadnod, hogy ez így alakult köztetek, és nem is lehetsz mindig te a hibás. Ha a következő jeleket tapasztalod, állj ki magadért!

szakítás

Képünk illusztráció: GettyImages

Az érzelmileg kizsákmányoló emberek soha nem engedik, hogy valaki túlszárnyalja őket. A te eredményeidet lekicsinyli, de ez az ő gonoszsága és nem igaz, hogy nem érsz fel az elvárásaihoz! Íme egy másik jel: nevetgélve mond valamit, de nem viccel? Ha érzed, hogy a bántó megjegyzés mögött valós utalás lapul, akkor jogosan veszed magadra a sértést, nem finomkodik veled.

A manipulátorok vonzódnak azokhoz, akiket befolyásolni tudnak. Ahelyett, hogy figyelembe venné érzéseidet, valószínűleg még azt is a fejedhez várja, hogy túl érzékeny vagy. Legyen gyanús az is, ha minden a kontrollról szól. Az ilyen partnerek azért keresnek valakit, akit irányíthatnak, mert életük már területére kevés ráhatásuk van. Ne hagyd, hogy csak úgy becserkésszenek!

Ha fenyegetve vagy, akkor világos, hogy érzelmileg kizsákmányoló kapcsolatban élsz. Problémás párodra jellemző az is, hogy ha hibázol, ő elsőként hívja fel rá a figyelmed, míg ő tévedhetetlen marad. Amikor valaki folyamatosan ellenőriz és megmondja mit tegyél, az képes eljuttatni egy olyan szintre, ahol minden önálló döntés meghozatala nehézkessé válik. Higgy magadban! Ne tévesszen meg, ha párod olykor a szeretetteljes, gondoskodó oldalát mutatja. Ha képes a fent említett dolgokra, akkor idealizálod őt, holott kevés esély van rá, hogy alapjaiban megváltozik.