RETRO RÁDIÓ

Találd meg a számodra tökéletes kávéfőzőt, hogy jól induljon a nap!





Reggeli kávé nélkül sokunk számára nehezebben indulna a nap, nem mindegy azonban, milyen italt fogyasztunk. Az alábbi írás abban igyekszik segíteni, hogyan találhatjuk meg a számunkra megfelelő kávéfőző gépet. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.09.30.
reggeli energia

Érdemes látni, hogy a kereskedelmi kínálat rendkívül széles, így nem nehéz eltévedni a különböző gépek útvesztőjében, de ha figyelembe vesszük, milyen kávéitalokat fogyasztunk legszívesebben, máris könnyebb dolgunk van.

Ma is népszerűek a múlt század végén aranykorukat élő filteres kávéfőző gépek. Az ilyen készülékek működési elve roppant egyszerű; bekapcsolást követően forró vizet csepegtetnek a filterbe helyezett őrleményre, ami felveszi a kávé aromaanyagait, végül a filteren keresztül egy kancsóba vagy egy csészébe jut. Az így elkészült kávé kevésbé karakteres, a koffeintartalma is alacsonyabb, így napi több adag fogyasztását teszi lehetővé. Érdemes olyan gépet választani, ami beépített melegítő tálcával rendelkezik. Noha ezek igazi retró-életérzést hordoznak magukban, a korszerűbb készülékek között találunk olyanokat, amelyek megjelenése megfelel a kor elvárásainak.

Mindenképpen be kell mutatni a kapszulás kávéfőzőket is, amelyek neve egyre kevesebbek előtt cseng ismeretlenül. A hirtelen jött népszerűségük elsősorban annak köszönhető, hogy az ilyen gépek magas nyomáson kimagasló minőségű kávét képesek készíteni.

Fotó: Pixabay

Ez természetesen nagyban köszönhető az aromazáró tulajdonsággal rendelkező alumínium kapszuláknak is, ráadásul a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a tubusokba a legjobb minőségű őrlemények kerüljenek. Előnyként említhető továbbá, hogy az ilyen gépek relatív kedvező áron vásárolhatók meg; noha némileg drágábbak a filteres gépeknél, lényegesen olcsóbbak a presszó- és automata készülékeknél.

A presszó kávégépekről is szólni kell, noha ezekről elsősorban a kávézókban található monstrumok jutnak eszünkbe. Szerencsére ma már elérhetők az otthoni változatok, amelyek ugyanazt a sűrű, karakteres és habos kávéélményt biztosítják, mint a presszókban található társaik. Érdemes olyan készüléket választani, ami külön gőzcsappal rendelkezik, illetve alkalmas capuccino készítésére is. Amennyiben szívesen fogyasztunk tejes kávéitalokat, érdemes saját tejtartállyal rendelkező készüléket vásárolni. A komolyabb kávéfőzők esetében változtathatjuk a nyomás mértékét is, így könnyedén megválaszthatjuk a lefőtt kávé ízintenzitását.

Az automata kávégépek elterjedése nem véletlen, hiszen ezek a készülékek gombnyomásra elkészítik a kedvenc italunkat. A beépített darálónak köszönhetően az őrlemény mindig a lehető legfrissebb, a tejtartály és a habosító pedig lehetővé teszi a különböző krémes italok elkészítését. A kiválasztásnál érdemes figyelmet fordítani arra, hogy az igényeinknek megfelelő funkciókkal és kapacitással rendelkező készüléket válasszuk; ezek a gépek jellemzően nagyobb mennyiségek lefőzésére alkalmasak, nagyszerűen alkalmazhatók kisebb közösségekben és irodákban is, de megtalálhatjuk közöttük a családi használatra optimális változatokat is.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a legkorszerűbb kávéfőző gép is csak abban az esetben képes ínycsiklandóan finom italt készíteni, ha jó minőségű frissen tartott kávéból készítjük. Nem mellesleg figyelmet kell fordítanunk a gép rendszeres tisztítására is; csakis a lerakódásoktól és vízkőtől mentes géptől várhatjuk, hogy tökéletes végeredményt produkáljon.

(x)





Ezeket olvastad már?
Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

Kétkedést és komoly akadályokat hoznak a csillagok: erre számíthatsz ma a horoszkópod alapján

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás