RETRO RÁDIÓ

Karácsonyi kirándulás – városi kiruccanás vagy hosszabb pihenés legyen egy egzotikus országba?





Sokan általában nyárra veszik ki a szabadságuk legjavát, azonban manapság egyre inkább népszerűvé válnak a különféle karácsonyi utazások is. Ilyenkor nem csak a karácsonyt, de sokan még a szilvesztert is az adott országban töltik. Ez lehet egy hosszú hétvége, de akár valamilyen egzotikus országban eltöltött telelés is.(X)



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2022.10.14.
utazás

Hosszú hétvége vagy többnapos „telelés”? Melyiket válasszuk?

A legfontosabb tényező az ünnepek idején kétségtelenül az, hogy hagyományosan karácsonykor milyen szokásokhoz ragaszkodunk. Ha például csak a párunkkal utaznánk, viszont minden évben szeretjük a családtagokkal tölteni az ünnepeket, akkor egyértelmű, hogy egy hosszú hétvége lehet a megoldás. Mondjuk egy olyan indulással, ahol a karácsony többi napját már itthon tölthetjük. Viszont ha nincsenek ilyen hagyományaink, vagy kivételesen szeretnénk külföldön tölteni az egész ünnepet, akkor nyugodtan beleférhet egy hét is utazásként. Azonban arra mindenképp figyeljünk, hogy már jó előre megvásároljuk a repjegyeket. A szezonon kívüli időszak ugyanis olcsó, viszont az olcsó repjegy csak akkor lesz valóban az, ha hetekkel előtte lefoglaltuk. Ez különösen akkor igaz, ha a karácsonyt és a szilvesztert is külföldi utazással szeretnénk tölteni.

Képek forrása: esky.hu

Hétvégi városi kiruccanások karácsonykor? Intézd stílusosan az ajándékvásárlást!

A hosszú hétvégés városi kiruccanás sok szempontból lehet izgalmas és praktikus egyben. Főleg a közeli európai országok városait lehet idesorolni, ezért egyértelmű, hogy ilyenkor karácsony előtt pár nappal a legjobb utazni ezekbe a városokba. Ebben az időszakban ugyanis fényárban úsznak a nagyvárosok és számtalan program, na meg hatalmas vásárok tarkítják a városképet. Ilyenkor érdemes tehát például beszerezni akár a karácsonyi ajándékokat, ha olyan meglepetést szeretnénk, amely különleges. Na és milyen városokba érdemes az ünnepek alatt utazni? Bécs és a bécsi vásár alap, Milánó elképesztő, London pedig varázslatos. Mindhárom hely repülővel nincs kétórás út, ezért tipikusan ajánlott rövid, hétvégi kiruccanásra. Ezen kívül nyugodtan becélozhatjuk ilyenkor Krakkót, Prágát, de tulajdonképpen bármelyik európai várost.

Képek forrása: esky.hu

Több napos ünnepelés varázslatos tájakon? Így készülj rá!

Az ünnepek alatt gondolkodhatunk hosszabb pihenésben is. Nem kell kifejezetten európai országban: bátran eltölthetjük akár az egész decembert valamilyen egzotikus, meleg éghajlatú vidéken vagy szigeten. Sokan egyre inkább kedvelik az ilyen teleléseket, és nem csak azért, mert ebben az időszakban olcsóbbak az árak. Ha egy különleges helyszínre utaznánk pihenni szezonon kívül, akkor szinte biztos, hogy nem fogunk nyomorgó turistákkal találkozni. Lesz idő és megfelelő hely is a valódi elmélyülésre és pihenésre. Persze a trópusi klímával rendelkező helyek gyakran télen is népszerűek, viszont közel sincs akkora tumultus az ünnepek alatt, mint máskor.

Hogyan készüljünk? Egyrészt az adott ország tudnivalóinak nézzünk utána. Nálunk tél van, ott viszont valószínűleg nyár. Ezt vegyük figyelembe, illetve csekkoljuk az adott hotelek telítettségét és programajánlatát. Ha csendre és meghittségre vágyunk, akkor keressünk olyat, mert nem biztos, hogy minden hotelben alkalmazkodnak például az európai karácsonyhoz. Viszont léteznek olyan egzotikus hotelek, amelyek igen. Például a népszerűbb szigeteken, mint a Maldív-szigetek, általában sok hotel szervez kifejezetten hangulatos karácsonyi és szilveszteri partikat. Ráadásul a Maldív repjegy sokkal kedvezőbb lehet árban, mint más időszakban. Milyen helyeket érdemes még célba venni ilyenkor? Mexikó, Zanzibár, Ibiza, Costa Rica vagy épp Mauritius mind olyan helyek, amelyekre érdemes rászánni néhány napot. Nem csak igazi pihenést ígér, de különleges hagyományokkal és élővilággal ismerkedhetünk meg.

(X)





Ezeket olvastad már?
Figyelmeztet a szakértő: kibontakozóban van egy újabb, halálos vírusok okozta világméretű járvány

Figyelmeztet a szakértő: kibontakozóban van egy újabb, halálos vírusok okozta világméretű járvány

Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók, különösen ennek a csillagjegynek

Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók, különösen ennek a csillagjegynek

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás