RETRO RÁDIÓ

Hova menjek hétvégén? Adunk pár tippet!





A hosszú hétvégén szeretne akár csak egy fél napra kimozdulni, de tanácstalan merre induljon? Összegyűjtöttünk néhány olyan úti célt Budapest környékén, amit legfeljebb egy óra alatt elérhetünk és az egész családnak nagy eséllyel tetszik majd.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.10.20.
kirándulás

1. Vácrátóti Arborétum

Vácrátóti arborétum Fotó: MTI

Itt található az egyik legszebb magyarországi arborétum. A vácrátóti Botanikus kert hazánk legfajgazdagabb tudományos élőnövény gyűjteménye egy 27 hektáros területen, ami évszaktól függetlenül gyönyörű. 62 madár, 22 hal és 73 puhatestű fajnak nyújt otthont.

Növénybemutatók, hangulatos sétautak, muskátli- és rózsa fajtabemutató és a természet sok-sok apró csodája várja egész évben a látogatókat. Fontos azonban tudni, hogy ide nem vihetünk be kutyát.

2. Székesfehérvár Bory-vár

Bory -vár Fotó: facebook/Bory-vár

Legfeljebb egy óra alatt elérhető akár autóval vagy vonattal a Fejér-megyei megyeszékhely, amelynek a Bory-vár az egyik legfőbb nevezetessége. Ez egy különleges épületcsoport az Öreghegy városrészben, a Mária-völgyben. A várat Bory Jenő székesfehérvári építész, szobrász- és festőművész szinte teljes egészében maga építtette, hogy ezzel fejezze ki felesége iránt érzett szerelmét.

3. Gödöllő - Grassalkovich kastély

Gödöllői kastély Fotó: Shutterstock

A kastélyban életre kel a múlt történelme, hiszen a falai közt sétált és időzött többek között Sissi, Ferenc József magyarok által is kedvelt hitvese és Windisch-Grätz hercegnek is 1849-ben itt volt a főhadiszállása. A kastélyt és a hozzátartozó épületegyüttest az 1730-as években építtette Grassalkovich Antal, Mária Terézia bizalmasa. A lovarda, a kastélykert, a franciakert gyönyörűek, nem beszélve magáról a kastélyról, ami Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya.

4. Szentendrei Skanzen

Az elmúlt három évszázad vidéki Magyarországának életét ismerhetjük meg Fotó: Shutterstock

Ez az a hely, ahol megismerhetjük az elmúlt három évszázad vidéki Magyarországának életét. A különböző tájegységek rekonstruált, kifejezetten élethű házaiban, istállóiban sétálgathatunk. Olyan ez, mint egy olyan időutazás, amelynek során betekinthetünk az akkor élők mindennapjaiba. A tájegységek között keskeny vágányú kisvasút is közlekedik.

5. Pilisszentiván, Jági-tanösvény

Az erdőn keresztül vezet az út a tóhoz Fotó: Linkelni szövegbe
https://commons.wikimedia.org/

Pilisszentiván mellett, a térképeken ma Vadász-rétként feltüntetett területen a Jági tanösvény teljes kört alkot, tehát a kezdő és egyben a végállomás a pilisszentiváni sportpálya és a Villa Negra vendéglő parkolójában van. A tanösvény teljes hossza 3,5 km, mely mintegy 2 óra alatt bejárható. A parkolóból széles erdészeti út vezet a csendes, békés Jági-tóhoz, ahova babakocsival is el lehet jutni.





Ezeket olvastad már?
Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Izgalmas napja lesz ma ennek a csillagjegynek

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás