Sziklai Lili kiskorától imádja a táncot és a színpadot, ebből jött az az ötlet is, hogy tűsarkús táncórákat tartson. – Mert ez éltet igazán – válaszolta arra a kérdésre, hogy miért szereti annyira a táncot. – A magassarkús táncról sokaknak egyből egy fajta előítélet ugrik be. Mi a jót szeretnénk megmutatni, és a nőknek megadni, hogy igazán nőnek érezhessék magukat – magyarázta az oktató.

Fotó: Dunavölgyi Zsolt

Szexis gengszterkedés

A hip-hop ennek a mozgásformának az alapja, de amit valójában csinálunk, az egy fokkal nőiesebb vonal, ahol egyszerre gengszterkedünk, vagánykodunk, de mindezt eszméletlenül dögösen tesszük – mesélte a Metropolnak Lili, és elmondta azt is, hogy most nehezített pályán, az online térben oktat. – Élőben lelkesítjük és spannoljuk egymást, amitől végig eszméletlen a hangulat. Egészen más ez úgy, hogy egyedül vagyok a kamera előtt és nem látom a reakciókat, de igyekszem végig vidám maradni. Próbálom átadni, amit az órán is át szoktam.

Ettől jó az online tánc

Ha van, aki nem ismeri, de kipróbálná ezt a mozgásformát, azt arra bíztatom, hogy ne csak tervezze, vágjon is bele! Sokan nem mernek eljönni, mert félnek a cipőtől, vagy attól, hogy túlságosan „kipakolják” magukat. Nagyon jó érzés lesz utólag, hogy eljöttek, hiszen elértek valamit, amit szerettek volna. Nincs mit veszíteni, folyamatosan segítünk egymásnak, de most még az sincs, hogy mások látnák őket táncolni. Nincs mitől félniük – bátorít mindenkit a mozgás örömére a táncos lány. – A csapatom üzenetei is azt mutatják, hogy segítenek az online órák a stresszből való kitörésben.

Milyen cipőt vegyek?

– Fogja a bokát
– Vastag sarka legyen, de ne túl tömzsi