Mintha csak munkába mennénk

Pizsamában nem tudjuk saját magunkat sem komolyan venni, így a reggeli menetrendünk – öltözéssel együtt – legyen ugyanaz, mint amikor a munkahelyünkre megyünk azzal a különbséggel, hogy az ajtó helyett az íróasztalhoz sétálunk. Ez azért is hasznos, mert ha napközben a főnökünk hirtelen úgy dönt, hogy egy online megbeszélést tart, akkor nem kell kapkodnunk, hogy egy inget és nyakkendőt vagy – a hölgyek esetében – egy sminket dobjunk magunkra.

Legyen dolgozószobánk

Igyekezzünk kialakítani legalább egy olyan sarkot, ahova leülhetünk és nyugodtan dolgozhatunk. Ha eddig nem volt íróasztalunk, akkor ha tehetjük, vegyünk egyet és amennyiben van elegendő helyiség a lakásban, mindenképpen vonuljunk el oda. Ha erre nincs lehetőségünk, akkor is tudatosítsuk a család többi tagjában, hogy ott sem vagyunk! Ha folyamatosan zaklatnak valamivel, akkor mindig kizökkenünk a munkamenetből és ez a minőség rovására is mehet.

Ha lehet üljenek íróasztalhoz

Fotó: GettyImages

Ne főzzünk két megbeszélés között

Sokan érzik úgy, hogy ha már otthon vannak, akkor gyorsan kiporszívóznak vagy kenyeret gyúrnak két megbeszélés között. Ezzel azonban egy idő után az az érzésünk lehet, hogy a munkán és a házimunkán kívül semmi mással nem foglalkozunk. Ha a munkamenet megengedi, csináljuk ugyanazt, mint amit a munkahelyünkön tennénk: igyunk meg egy kávét és beszélgessünk az egyik kollégánkkal vagy barátunkkal. A több időt igénylő házimunka maradjon ugyanúgy a munka utáni időszakra, hiszen az utazással töltött időt egyébként is megspóroljuk.