RETRO RÁDIÓ

Házasodnál, de kétségek gyötörnek? Ezeket gondold át!





Az elköteleződés gondolata rémisztő lehet, de könnyen túljuthatsz ezen az állapoton, ha a megfelelő személlyel van dolgod. Vizsgáld meg velünk, hogy jó döntést hoztál-e!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.09.05.
házasság

Természetes, ha az embernek kétségei támadnak egy ilyen komoly elköteleződés előtt. Házasságot kötni könnyű, a harmonikus kapcsolatot fenntartani nehezebb – sajnos kevesen veszik figyelembe ezt a tényt. A legtöbben elképzelik az esküvőt, a nászutat, a családalapítást, de azt nem, hogy milyen lenne örökre a választott személy mellett élni.

Öt dolgot mindenképp érdemes megfontolni az esküvő előtt, így kiderül, hogy egy külső tényező vagy az igaz szerelem visz az oltár elé Fotó: Shutterstock

Olyannak szereted a választottadat, amilyen jelenleg? Sokan úgy vannak együtt a kedvesükkel, hogy titkon azt gondolják, meg tudják változtatni. Bár igaz is lehet az, hogy a partner nem lesz mindig ugyanolyan, a személyisége legjavát nem szívesen adja fel az ember.

Passzol a világlátásotok?

Tetszik az öltözködése? De tetszik az életszemlélete is? Szereted a barátait? Ha az előtted álló személy nem pontosan az, aki szeretnél, hogy legyen, akkor nem valószínű, hogy jó ötlet házasodni. Másrészt, ha a választott személy nem tökéletes, de megvannak a kívánt tulajdonságai, akkor sokkal valószínűbb, hogy sikeres lesz a házasság. Ha most meg tudtok egyezni, akkor jó eséllyel a jövőben is meg tudtok majd állapodni!

Kérdezd meg magadtól őszintén: csak az esküvőre vágysz? A házasság a csapattá válásról szól, de nehéz ebben a gondolatban elmélyedni. A nők mesebeli ruháról álmodoznak, sokszor már a fiatal lányok is terveket szövögetnek az esküvőjüket illetően. Szóval ismerd be, ha csak a nagy napra és az azzal járó figyelemre vágysz. Akkor jársz jó úton, ha a tündérmesék varázsán túl gondolkodsz és komolyan gondolod, hogy a legrosszabb időszakban is kitartasz mellette.

Jó az időzítés?

Úgy érzed, már elrepült feletted az idő, ketyeg a biológiai óra? Amennyiben azért vágysz annyira az elköteleződésre, mert úgy látod, már itt lenne az ideje, akkor vélhetően nem lesz hosszú életű a házasságod. Az adott személye iránt érzett mély szeretet az igazi összetartó erő.

Magadért házasodsz meg? Oké, talán a barátaid úgy gondolják, hogy erre van szükséged. Az is lehet, hogy a szüleid nálad jóval fiatalabbak voltak, amikor egybekeltek. A társadalom, a család és a barátok képesek nyomást gyakorolni. Mindenki boldog életre vágyik, arról pedig mindenkinek megvan a véleménye, hogy mikor és hol és miért kell esküvőt tartani. Azt viszont nem szabad hagyni, hogy az ő véleményük felülmúlja a tiédet! Azért házasodsz össze, mert a párod az a személy, akivel örökké együtt akarsz lenni, vagy mert mindenki más hiszi, hogy ő a neked való? Valójában „mindenki más” nem él ebben a kapcsolatban, így más nem tudhatja, te mit érzel pontosan. Ez életed egyik legfontosabb döntése, saját magadért hozd meg, ne másokért!

Összhangban vannak az értékeitek és a céljaitok, vagy a párodnak vannak olyan szokásai, amelyekkel egyáltalán nem tudsz azonosulni? Felvillannak piros zászlók olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyek problémákat okozhatnak a jövőben? Ne hagyd figyelmen kívül ezeket, olyasmikről van szó ugyanis, amik igenis számítanak! Ha bizonytalanná váltál, hagyj időt magadnak és beszélj választottaddal is a kétségeidről. Tedd fel magadnak az említett kérdéseket, mielőtt túl késő lenne!





Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás