RETRO RÁDIÓ

Hamis vádakat vág a fejedhez a párod? Így mássz ki a helyzetből!





Amikor megsértik a beléd vetett bizalmat, az egy felkavaró és stresszes helyzetet eredményez. Mégis van rá mód, hogy helyreállítsd a kapcsolatot!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.23.
vitarendezés

Vacsoráztok egy étteremben és a kedvesed azzal vádol, hogy vonzódsz a szomszéd asztalnál ülőhöz? Nyugtalan távolság érződik köztetek, ezért azt állítja, viszonyod van valakivel? Elkéstél a randevúról és máris megcsalást feltételez? Nem csoda, ha tehetetlennek, dühösnek vagy zavartnak érzed magad! Ha kerültél már hasonló helyzetbe, akkor érdemes átfutnod tippjeinket.

Sosincs jó vége, ha hirtelen felindulásból próbálunk rendezni egy vitás helyzetet. (Forrás: Pixabay)

Fontos, hogy őszinte legyél magaddal. Mi most azt feltételezzük, hogy nem igazak a vádak. Ha mégis azok – akár részben is –, akkor be kell vallanod magadnak a valóságot, hogy hitelesen kommunikálj a történtekről. Lehet, hogy nincs viszonyod, de a partnered mégis érez valamit… Elképzelhető, hogy érzelmileg kapcsolatba kerültél valakivel oly módon, ami megváltoztatta a hozzáállásod a párodhoz? A növekvő távolság kezeléséhez szükség van a nyitott, szívből jövő kommunikációra. Lehet, hogy mindkettőtöknek össze kell szednie a bátorságát, hogy hangot adjon annak, ami hiányzik neki vagy bántó volt számára.

Talán felháborít az, hogy hamisan vádolt meg, de gondolj bele, ez azért is lehet, mert a kedvesed bizonytalannak érzi magát melletted. A lehetséges válasz a feltételezett viszonyra ez lenne: „Szeretnélek megnyugtatni, hogy nincs senkim… Ugyanakkor kíváncsi vagyok, hogy van-e valami, amire szükséged van, hogy nagyobb biztonságban érezd magad velem.” Egy másik szituációban mondd ezt a kifakadás helyett: „Azt hiszem érzed, hogy az utóbbi időben eltávolodtunk egymástól. Én is ezt gondolom.” Ezután oszd meg vele az aggodalmaid és nyugtasd meg, hogy szereted és ezt jobban ki akarod mutatni a jövőben.

Emlékezz arra, hogy ki vagy!

Talán az a legfontosabb a hamis vádak esetén, hogy megőrizd az önmagadról alkotott képet és ne az alapján próbáld meghatározni magad, ahogy mások látnak téged. Ne feledd továbbá, hogy a partnered fájdalmat érez. Hallgasd meg az aggodalmait anélkül, hogy védekeznél, vagy hogy a saját igényeidre terelnéd a szót. Ugyanakkor ne felejtsd el megbeszélni társaddal a vád forrását. Azt hiszi, hogy átvered? Kérj magyarázatot, hogy miért gondolja így.





Ezeket olvastad már?
70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

70 kecskével szeli át az országot a magyar pár – Ők a XXI. század magyar vándorai

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

Egyes savlekötők durván megnövelhetik a migrén kockázatát – egy új tanulmány szerint

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás