A Hollán Ernő utcai Stelázsiban, a főváros kellős közepén mindent megtalálhatunk, amivel csak kényeztetni lehet a kamrapolcról egy Budapesten élőt.

Tele a kamrapolc (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Mutatjuk videón is

Nagyanyáink klasszikus és cukormentes lekvárjai, friss gyümölcsből készült szörpök és jóféle szőlőalapú italok sorakoznak a Stelázsiban. Moró Gábor üzletvezető a Metropolnak elárulja, közel 30 éve látják már el a környéket – egyre nagyobb körzetben – ezekkel az ínyencségekkel.

Moró Gábor családi vállalkozásban üzemelteti a Stelázsit (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

– Családi vállalkozásként arra gondoltunk, összeszedjük maguktól a termelőktől ezeket a házi készítésű élelmiszereket, hogy a budapestieknek ne kelljen 2-300 kilométert leutazniuk mondjuk egy igazi szabolcsi szilvalekvárért.

Az igazi házi lekvár (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A Stelázsiban a finomságokkal sűrűn rakott polcok mellett egy kamrafal is található, amelyen már a húsvéti sonka és házi füstöltáruk is lógnak a kampón, illatukkal és látványukkal egyaránt beindítva a látogatók nyálelválasztását, nem beszélve a pulton kínálkozó friss és ropogós libatepertős kosárról.

Mosolygós savanyúság (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

Mi nem mondjuk azt, hogy minden bio, de minden jó! – jelenti ki Moró Gábor. Hozzáteszi, a legjobb retroédességek rajongóit is várják szeretettel, hiszen a legendás téli fagyitól a pillecukron és vajkaramellán át az utasellátós csokiszeletig minden megtalálható itt.

Kézzel gyúrt sajt (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

A Stelázsiban a klasszikus harapnivalók mellett még a szellemi táplálékok is teret kapnak. Könyvátadó pontként is működnek, és a kamrapolcok felett a falon helyet biztosítanak mindig egy-egy képzőművészeti kiállításnak is.