RETRO RÁDIÓ

Íme, egy jó dinsztelt káposzta - Disznótoroshoz, magában, húshoz vagy zöldséghez!





Bár a farsangi időszak kedvenc étele a disznótoros, a januári veganuár, illetve húsmentes kampányhoz csatlakozva, most a hagyományos magyaros étel mellé való dinsztelt káposztát ajánljuk, akár egy könnyű fehér hús mellé, vagy önálló ételként, illetve egy másik zöldséghez körítve. Tálalhatjuk csirkemell-ragúval, önmagában, netalán tepsis zöldséggel, krumpliból, cukkiniből vagy sárgarépából.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.01.28.
Lila köret Vegyes dínsztelt káposzta

Hozzávaló

Fél fej lilakáposzta

Fél fej fejes káposzta

4 fej lilahagyma

4 fej vöröshagyma

2-3 evőkanál zsiradék (kókuszzsír vagy olívaolaj)

1-2 löttyintésnyi balzsamecet

1-2 fagyasztott petrezselyemkocka

só, bors, őrölt kömény

A pertezsemelybomba beleolvad a frissen pirított vegyes káposztába Fotó: Metropol/Fodor Erika

Elkészítés

Dinsztelt káposzta csirkemellcsík-koszorúval Fotó: Metropol/Fodor Erika

A félbe vágott hagymákat felszeleteljük, és beletesszük a kissé felhevített zsiradékba. Picit pirítjuk így, majd beleforgatjuk apránként a kétféle káposztát vékony szeletekre vágva.

Pirított vegyes káposzta balzsamecettel szédítve Fotó: Metropol/Fodor Erika

Együtt is átforgatjuk, folyamatos kavarás és felügyelet mellett pirítjuk. Amikor a káposzta már félkemény, lekapcsoljuk a tűzhelyet, de még rajta hagyjuk az edényt. Ezután ízestjük (só, bor, kömény, balzsamecet) ízlés szerint, és a legvégén rádobjuk a fagyasztott petrezselyem-kockát, ami a hő hatására beleolvad a pirított káposztába. Mire esszük a petruska íze és illata elvegyül az ételben.

Tuti Tipp

Lilakáposzta wokban, mellette készül a a feltét fehér húsból, háttérben „érik össze” a töltött káposzta Fotó: Metropol/Fodor Erika

Nagyon fontos, hogy csak a legvégén sózzuk, és folyamatos keverés mellett magas hőfokon (lehetőleg wokban) pirítsuk, így nem fő a káposzta, hanem sül: roppanós és pörkölt ízű lesz!

Roppanós és pirult Fotó: Metropol/Fodor Erika

+1Tipp

A vegyes dinsztelt káposztánkba nem teszünk cukrot, ez a zöldség a hagymával együtt elég édes önmagában is.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás