Hozzávalók 22 centis tortaformához

18 dkg zabkeksz (gluténmentes vagy cukormentes is lehet)

9 dkg puha vaj 25 dkg áfonya (feketeribizli vagy piros) 15 dkg cukrozatlan ananászdarabkák 1 zacskó vanília pudingpor (akár gluténmentes) 25 dkg mascarpone 1 dl tejszín 50 dkg syr sajtkrém cukor, ízlés szerint (eritrit vagy nyírfa is jó) 1 citrom (kezeletlen héjú) leve, héja) víz

Csupa gyümölcs, csupa krém! (Szerző felvétele)

Elkészítés

1.A kekszet géppel megdaráljuk, és összekeverjük a puha vajjal, majd egyenletesen szétnyomkodjuk (kézzel, lapáttal, hengerelővel) a tortaforma alján. Amíg a krém készül, a tésztát betesszük a hűtőbe.

Csak ez kell hozzá (Szerző felvétele)

2.Az áfonyát vagy ribizlit felöntjük 2 deci vízzel, és egyet forralunk rajta. A levét leszűrjük, és abban főzzük meg a pudingport, majd amikor már sűrűsödik, hozzáadjuk a gyümölcsöt is. Ha jó édes a gyümölcsünk, akkor a levéből és a húsával főzött pudingunkba nem is kell cukrot tenni. (Aki szeretne, persze, tehet.) Hagyjuk kihűlni.

Keleti és nyugati sajtkrém (Szerző felvétele)

3.A mascarponét, a syrt, a tejszínt, és ízlés szerinti mennyiségű cukrot összeöntjük, és elektromos habverővel krémmé keverjük. Hozzáadjuk a citrom héját, levét, azt is elkeverjük.

Áfonypudig (Szerző felvétele)

4.A fehér és a gyümölcskrémet fokozatos adagolással kézi habverővel összekeverjük úgy, hogy a pudinghoz adjuk részenként a fehér krémet.

  1. A gyümölcsmasszát ráöntjük a tésztára, elsimítjuk, és 2-3 órára mehet vissza a hűtőbe.

6.A hűtött tortára rátesszük a cukrozatlan ananászdarabkákat, tetszés szerint dekorálva.

Tuti Tipp

Természetes színezékkel (Szerző felvétele)

A fehér krém és a gyümölcspuding összekeverésekor figyeljünk, hogy a puding ne legyen már meleg, de kihűlni se hagyjuk teljesen, mert addigra már túlságosan megköt. Ha csomómentesre akarjuk elkeverni a gyümölcspudingot a krémmel, akkor apránként a pudingba keverjük el, és ne fordítva.

Tömény gyümölcskrém (Szerző felvétele)

+1Tipp

Osszuk fel szeletekre a tortát mielőtt az ananász dekorációt rátesszük, mert az segít majd a szeletek kiemelésekor. Akár dekorálhatunk úgy a gyümölccsel, hogy az kijelölje számunkra az egyes tortaszeleteket.