Hozzávaló a szemes szedertortához

Piskóta

3 egész tojás

3 evőkanál langyos víz

2-3 lapos evőkanál cukor (eritrit)

2 evőkanál liszt (búza/rizs/GM)

1 mokkáskanál sütőpor (GM is lehet)

 

Töltelék

30-40 dkg friss fekete szeder

50 dkg tejszínes sajtkrém (növényi is lehet)

2 dl tejszín (növényi is lehet)

cukor (eritrit) ízlés szerint

Elkészítés

Szemes szedres sajttorta Fotó: Fodor Erika

Piskóta

A 3 tojás fehérjét három evőkanál langyos víz hozzáadásával habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a 3 kanál cukrot, édesítőt, és azzal még jobban keményre habosítjuk. Ezután hozzáadjuk a villával elkevert tojássárgáját. Keverőlapáttal hozzáadagoljuk a sütőport és a lisztféleséget. Kizsírozott, kilisztezett kerek formában megsütjük.

Fekete szeder, az energia- és vitaminbomba! Fotó: Fodor Erika

 

 

Töltelék

Ha kihűlt a piskóta, kis peremet hagyva kivájjuk a közepét, a tésztadarabokat félretesszük. A szedret félig felfőzzük – cukorral vagy anélkül –, majd az adagot megfelezve egyik felét a sajtkrém felével összekeverjük.

Hozzávalók: ennyi, és kész! Fotó: Fodor Erika

Ezt beletöltjük a kivájt piskótába. Ennek a krémnek a tetejére visszaszórjuk a piskótadarabokat, rákenjük a sajtkrém másik felét, amit a tejszínnel kikevertünk. Tetejét friss egész darabos friss szederrel díszítjük, ízesítjük. Egy kis hűtés után vágható.

Egy szelet kóstolót? Fotó: Fodor Erika

Tuti Tipp

A felrotyogtatott szedret ne melegen keverjük össze a sajtkrémmel, mert elfolyik, várjuk meg, míg majdnem kihűl. Ha kicsit langyos még, az nem baj.

Csupa krém és szeder Fotó: Fodor Erika

+1 tipp

Aki szereti a pikáns ízt, az nyugodtan használja a sajtkrém sós verzióját. Olyasmi hatás lesz, mint a sós-karamellás sajttortánál az ellentétek izgalmas találkozásakor.