– Láttam a Metropolban, hogy lehet küldeni olvasói receptet. Mivel én is kipróbáltam innen a mézes krémest, és ez hasonlóan szaftos és finom, gondoltam, megosztom az egyik kedvencemet, a répatortát, ahogy én szeretem.

Mayer Gergely szeret a konyhában is kézügyeskedni (Olvasói fotó)

Hozzávalók

40 dkg sárgarépa

30 dkg cukor

2 dl olaj

4 tojás

25 dkg liszt

10 dkg dió (durvára vágva)

1 csipet só

1 csomag sütőpor

1 kávéskanál fahéj

vaj és liszt a forma kikenéséhez

Répatorta töltve (Olvasói fotó)

Krém

20 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone

2 evőkanál cukor

1 evőkanál vaníliakivonat

1 evőkanál lime- vagy citromlé és héj (ha mascarponés a krém)

Elkészítés

Durvára aprítjuk a diót, ha nagyobb darabokat hagyunk, ropogósabb hatást kelt, amikor majd a kész sütibe harapunk. Megtisztítjuk a répákat, és lereszeljük a sajtreszelőn. Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk az olajat és a tojásokat. Alaposan elkeverjük. Ez után belekeverjük a reszelt répát is. Négyzetalapú tepsiben sütjük, amit előtte kivajazunk, kilisztezünk. Légkeveréssel egy óra alatt megsül, amiről tűpróbával győződhetünk meg. Légkeverés nélkül valamivel tovább tart. Ha kisült a tészta, hagyjuk kicsit kihűlni a formában, és csak utána vegyük ki belőle, amikor már megszilárdult. A tésztát kettévágjuk, a krém hozzávalóit összekeverjük, és a két réteg közé, illetve a süti tetejére kenjük.