RETRO RÁDIÓ

Őszi gyümölcspite - olvasónk konyhájából





Van egy ínycsiklandozó receptje, amelyet mindenki dicsér, és még a pénztárcát is kíméli? Mutassa meg, hogyan készíti!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.10.09.
recept

Őszi gyümölcspite alma, körte és birs keverékéből.

Illatos és zamatos (Fotó: olvasó)

Hozzávalók (26 cm-es formához)

Tészta

180 g hideg vaj vagy margarin

300g liszt

100g cukor

1 tojás

1 tojás sárgája

Töltelék

50g darált dió (mandula v.mogyoró)

800g alma vagy körte vagy birs ill.ezek keveréke

1 ek citromlé

1 tk fahéj

70g (barna) cukor

Ez harapnivaló! (Fotó: olvasó)

Elkészítés

A tésztához felkockázzuk a vajat, s a hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Gombócot formálunk belőle és 1 órát pihentetjük a hűtőben.

Eközben a gyümölcsöket meghámozzuk, durvára reszeljük, enyhén kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, citromlét, diót.

A tészta kicsit nagyobb felét kinyújtjuk, s a forma aljába helyezzük úgy, hogy egy kb.3 cm-es peremet is húzzunk. Ráöntjük a tölteléket, eloszlatjuk, majd a tészta másik felét kinyújtjuk s a tetejére helyezzük. A széleket jól lenyomkodjuk, a tetejét villával megszurkáljuk, s a maradék tojásfehérjével megkenjük.

180 fokon kb.45 percig aranybarnára sütjük.

Van egy jó receptje?

Van egy ínycsiklandozó receptje, amelyet mindenki dicsér, és még a pénztárcát is kíméli? Mutassa meg, hogyan készíti! Küldje el nekünk a megjelent receptek leírásához hasonlóan, és a legjobbakat megjelentetjük. A fogás ára maximum 2000 forint legyen, és csak saját készítésű fotókat várunk, egy rövid kísérőszöveggel. Küldje el e-mail címünkre:[email protected]

 





Ezeket olvastad már?
A Centrálban jártunk - Még a konyhába is bejutottunk! - Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk - Még a konyhába is bejutottunk! - Mutatjuk videón

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás