RETRO RÁDIÓ

„Marhajó„ ételek! Így készülnek a legfinomabb steakek





A belváros szívében, az Andrássy út 34-ben található Hoppá! Bistro a modern bisztróhangulat mellett magyar és francia házasítású étlappal és Hortobágy Angusból készített „marhajó” ételekkel várja a hazai vendégeket.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.07.03.
VI. kerület Hoppá!Bistro

A Hortobágy Angus különleges steakjei Budapesten egyedül a Hoppá! Bistro étlapján, prémium Angus húspogácsáik pedig a Bamba Marha lánc burgerezőiben találhatóak meg.

Franciás magyar bisztró az Andrássyn (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)
Jancsa Jani (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

-A steak húsokat nedvesen érlelve, amerikai bontás szerint használjuk fel különböző fogásainkhoz. A húsok nedvesen 21-42 napig érlelődnek – árulja el Jancsa Jani, a Hoppá! Bistro, a Bamba Marha, valamint Donna Mamma kulináris vezetője, társtulajdonosa.

Hoppá! Hortobágy Angus burger falatok (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Kóstolhatunk itt Hoppá! Hortobágy Angus burger falatokat, Hortobágy Angus marhahúslevest, tortellinivel és zöldségekkel.

Hortobágy Angus marhahúslevest, tortellinivel és zöldségekkel (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Kétféle Hortobágy Angus steakből választhatunk: Rib Eye steak konfitált burgonyával és füstölt hagymával vagy Bélszín steak édesburgonyával és cseresznyével.

Rib Eye steak konfitált burgonyával és füstölt hagymával (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

Desszertnek pedig Hoppá! csokoládés desszert kókusszal és maracujával.

Kun Álmos (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

- Az állataink a gyönyörű hortobágyi legelőkön, a kamilla mezőkön nevelkednek, és a hízlaldában is van elegendő hely számukra. Ennek a húsnak a titka a márványozottsága. A marhának az omlósságát az biztosítja, hogy az izomrostok közé beépül a faggyú, ez ad neki különleges ízt sütéskor, főzéskor is – árulja el Kun Álmos. A Hortobágy Angus képviselőjétől azt is megtudjuk, hogy Budapesten a Nagy Vásárcsarnokban lévő steak áruházban is elérhetők termékeik, de kisebb pékségekben is találunk Hortobágy Angus készítményeket, amelyek webshopjukon keresztül bárhonnan beszerezhetőek.

Hortobágy Angushoz Takler bor dukál (Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs)

A Hoppá! Bistro az italszortimentben is izgalmas válogatást kínál az ország minden tájáról. A Hortobágy Angushoz Takler-borokat ajánlanak. Magyar kézműves sörök, hazai ismert és még felfedezésre váró borászatok gyümölcsei, és természetesen a koncepcióba illő long drinkek várnak mindenkire. A kávé különlegessége pedig az, hogy Costa Ricából érkezik, mégis magyar – tökéletes lezárása ez az étkezésnek, és a Hoppá! élménynek.

Hortobágy Angus

Az Angus skót eredetű húsmarha, amely mára a világ egyik legismertebb fajtájává vált, egyedi, magas márványozottságú, kiváló minőségű húsának köszönhetően. Magyarországon mindössze 4 gazdaság rendelkezik az Igazolt Magyar Angus Hús védjeggyel, köztük a Hortobágy Angus, amelynek kiemelkedő minőségű állatállománya a Hortobágyi Nemzeti Park területén, a városoktól és forgalmas utaktól távol nevelkedik. A gazdaságban tartott marhák 22-24 hónapos koruk előtt nem kerülnek vágóhídra – a korral együtt pedig a húsuk is érettebb, zamatosabb, márványozottabb lesz.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás