RETRO RÁDIÓ

KREP – a budapesti hely, ahol palacsintát kínál mindenkinek a rendőrnő





Hreskó Teréz 22 év szolgálat után döntött úgy, hogy egyenruháját kötényre cseréli, és a budafoki kapitányságról a szemközti Kossuth Lajos utcai kis vendéglátóhelyre jár be dolgozni: palacsintát és gofrit sütni, smoothiet és kávét készíteni a vendégeknek.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.10.01.
XXII. kerület édes és sós palacsinta KREP hely

A KREP tulajdonosa, Hreskó Teréz kérdésünkre elmondta, azért éppen palacsintázót nyitott, mert ő vágyott egy ilyen helyre a környéken, de nem volt.

„Itt amit én szeretnék, azt adom. Nagyon hiányzott nekem egy jó palacsintázóhely Budafokon. Láttam, hogy a Promontor Udvarban van egy kis kiadó helyiség, rögtön belevágtam” – mesélte Teréz, aki 1999-ben lakóhelyén lett rendőr, és dolgozott 22 évet, majd elvégezte a vendéglátás-szervező képzést, hogy idén ősztől finomságok készítésén keresztül szolgálja az itt élő embereket.

A rendőrnő maga szolgálja fel az általa készített palacsintát Fotó: A szerző felvétele
Töltés előtt le kell hűteni a forró gofrit Fotó: A szerző felvétele

A KREP fő célja, egy olyan üzlet létrehozása volt, ami mindenki örömére szolgál. Teréz hozzátette, fontos számukra, hogy ne csak ízekben tudják megvalósítani a saját és a vendégek elképzeléseit, hanem egy olyan környezetet is tudjuk biztosítani, ahova mindenki jó szívvel tér vissza! Ezt a célt szolgálja a belső tér arculatának kialakítása, a porcelántányéron, üvegpohárban történő tálalás is.

Citromos cheese cake gofri Fotó: A szerző felvétele

A kínálatban szereplő palacsinták, gofrik, smoothie-k, kávék mind egyedileg kikísérletezettek. Kitti, Teréz munkatársa nem is állhatja meg, hogy elmesélje, hónapokon át tesztelték, ették a gofrikat és palacsintákat, míg elkészült a tökéletes tészta.

A bordó smoothie! Fotó: A szerző felvétele

Teréz katonás fegyelemmel és pontossággal állította össze a smoothie-fajtákat is, az adagokat a megfelelő összetevők arányában.

Kitti kész a sós gofrival Fotó: A szerző felvétele
Kapucsínó vízzel és keksszel Fotó: A szerző felvétele

„Nyitás előtt már hónapokig teszteltünk, annyi palacsintát és gofrit ettünk, hogy egy ideig telítődtünk – igaz, azért naponta egy-kettőt megeszünk most is” – tudjuk meg Kittitől. A kísérletezésnek meg is lett az eredménye, a KREP-nek nagyon gyorsan jó híre ment, nagymamák jönnek hálálkodva, hogy nem kell otthon palacsintát süssenek, a környéken dolgozók ideugranak be leves és főétel gyanánt egy smoothie- és palacsintaebédre, vagy egy sós gofri és egy édes desszert kombóra.

Csokis krep Fotó: A szerző felvétele
Magyaros gofri Fotó: A szerző felvétele

 

A sós és édes palacsintafajták mellett a kávé is megállja a helyét. Aki csak arra tér be, az sem fog csalódni. Egy szegedi pörkölőüzemből hozzák, 100 százalék brazil kávé, mellé vizet és kekszet kapunk, ahogy kell. Az óriási érdeklődés miatt tervben van a gluténmentes krep készítése és a kiszállítási lehetőség is.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás