RETRO RÁDIÓ

Kiderült, ez az ország legjobb pálinkája!





Érlelt kadarka törkölypálinka nyerte 2020-ban az Ország Legjobb pálinkája címet, amelyet a Tolna megyei Brill Pálinkaház készített.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.06.
verseny

Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny eredményeit november 5-én hirdette ki a Pálinka Nemzeti Tanács, ahol 18 champion, 71 arany-, 175 ezüst- és 113 bronzérmet is kiosztottak. A nemzeti pálinkaversenyre idén rekord mennyiségű, több mint 400 féle pálinkával nevezett 48 különböző pálinkafőzde. A legtöbb díjat a Győr-Moson-Sopron megyei 1 Csepp Pálinka gyűjtötte be, így 2020-ban ők kapták a legeredményesebb pálinkafőzdének járó kitüntetést.

Kihirdették az ország legnívósabb pálinkaversenyének eredményeit: az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny díjait idén rendhagyó módon november 5-én adták át. A versenyre rekord mennyiségű, több 400 tétellel nevezett 48 pálinkaház, amelyből 32 szakértő bírálata alapján választották ki a legjobbat. A verseny érzékszervi bírálatának idén Miskolc adott otthont.

A legeredményesebb pálinkafőzde díját idén is három főzdének ítélte oda a Pálinka Nemzeti Tanács: az első helyezett az 1 Csepp Pálinka, a második a Lunczer Pálinkaház, a harmadik Zimek Pálinka Manufaktúra lett. Magyarország legjobb 10 000 palack felett elérhető pálinkája 2020-ban a Szicsek Pálinkafőzde aranyérmes Irsai Olivér szőlőpálinkája lett, a legjobb pálinka díját pedig a Brill Pálinkaház érlelt kadarka törkölypálinkája nyerte el.

Illatát gyönyörű törkölyös fajtajegyek jellemzik, amelyek a levegőztetés hatására folyamatosan erősödnek. Ízében eleinte keleties fűszereket, vaníliát, kókuszt, szegfűszeget érezhetünk, ami kakaóval és kávéval zárul. A pálinka harmonikus összhangban van a hordóval, érett, törkölyös olajosság jellemzi. A kékszőlő törkölye és a hordó természetes aromái egyáltalán nem nyomják el egymást, legalább egyszer életében mindenkinek meg kellene kóstolnia” – jellemezte a győztes jázmin szőlőpálinkát az Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny igazgatója, Béli Géza.

A díjátadón a Pálinka Nemzeti Tanács minden évben életműdíjjal tünteti ki a szakma három szereplőjét, akik kiemelkedő teljesítményükért, munkásságukért, a pálinkás szakmában végzett tevékenységükért kapnak kitüntetést. 2020 a pálinka életműdíjat Fonts Sándor országgyűlési képviselőnek, valamint Piros Lászlónak és Varga Lászlónak ítélete oda a Pálinka Nemzeti Tanács.

„Az ország legrangosabb pálinkaversenyét minden évben hagyományosan tavasszal rendezi meg a tanács. A pandémia azonban nemcsak a verseny hagyományait írta át: sok főzde a járványhelyzet előtt is a túlélésért küzdött, ezek a nehézségek 2020-ban hatványozódtak. Ennek ellenére rekord mennyiségű nevezés érkezett, ami jól példázza, hogy a főzdék a válságban is a legjobb minőségre törekszenek” – mondta el Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás