RETRO RÁDIÓ

Kekszes krémszelet – adventi délutánokra, forró feketével





Ezúttal azoknak szeretnénk kedvezni, akik olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy mindent ehetnek – büntetlenül. Igaz, felkínáljuk a megfelelő mentes helyettesítőket is, mert mindig igyekszünk gondolni az ételérzékenységgel élőkre is. A kekszes krémszelet hidegen, sütés nélkül készül olyan kekszfajtából, amilyet csak akarunk, mascapronéből építjük a testét, és nem utolsósorban seperc alatt kész van. Egyetlen szeletke elég belőle a délutáni forró kávéhoz vagy teához, hogy tökéletes desszertélményünk legyen!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.12.03.
kekszes krémes

Hozzávaló

25 dkg keksz (zab, gluténmentes, bármilyen, amit ehetünk, amit szeretünk)

25 dkg mascarpone (vagy vegan mascarpone)

10-15 dkg cukor (eritrit, nádcukor)

1 dl tejszín (növényi tejszín)

1 csésze eszpresszó a kedvenc kávénkból!

Kakaópor, karobpor

Egy szelet könnyű krémszelet tömény eszpresszóval (Fotó: Fodor Erika)
Tiramisura hajazva (Fotó: Fodor Erika)

Elkészítés

Nincs más dolgunk, mint ledarálni a kekszet, a választott zsiradékkal és a kávéval összegyúrni. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy fedeles műanyag doboz vagy üvegtál aljára, és fedéllel együtt betesszük a hűtőbe, amíg a krém készül. A (számunkra megfelelő) mascarponét géppel kikeverjük a cukorral, és a tejszín fokozatos hozzáadásával meghabosítjuk kicsit. Egyenletesen eloszlatjuk a keksztésztán, tetejét kakaóporral (vagy karobbal) meghintve, lezárjuk, és mehet vissza a hűtőbe. A zárható dobozban tároljuk, innen szeletelve tálaljuk – feketével vagy teával.

Csak ennyire van szükség ehhez a fincsi adventi nasihoz (Fotó: Fodor Erika)
Ellenállhatatlanul krémes és egyszerű! (Fotó: Fodor Erika)

Tuti Tipp

A friss kávé hozzáadásával a tiramisura hajazó édességet kapunk, azzal a szabadsággal, hogy a darált keksznek köszönhetően nem kell 1 napot várnunk az evéssel, míg a babapiskóta megpuhulna. És, aki nem szereti a kávét, egyszerűen nem tesz bele. A sütihez pedig teát ihat.

Dobozban tároljuk, onnan tálaljuk (Fotó: Fodor Erika)

+1Tipp

A kekszes krémszeletnek kifejezetten jót tesz, ha kicsit sós is keksz, amiből a tésztalap lesz, mert az édes-sós harmonikus kontrasztja csak fokozza az élvezeteket, és így a desszert a sós-karamellás sajttortára emlékeztet.





Ezeket olvastad már?
Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk - Még a konyhába is bejutottunk! - Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk - Még a konyhába is bejutottunk! - Mutatjuk videón

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás