Jakab László professzortól kérésünkre megkaptuk a szivárványos pisztráng receptjét, amelyet örömmel osztunk meg a Metropol olvasóival.

-Küldjük a mai menüt, mi nagyon szeretjük. Tegyenek egy próbát önök is!

Prof Jakab László: Próbálja ki ön is! (Olvasó felvétele) :

Hozzávalók

2 db friss, zsigerelt, egész pisztráng

6 cikk fokhagyma

1 db citrom, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál só és bors, 1 evőkanál majoránna

Szivárványos pisztráng sült padlizsánnal, kuszkusszal és spenóttal )Olvasó felvétele)

Elkészítés

  1. Halakat megmossuk és mindkét oldalukon beirdaljuk
  2. Fűszeres olajjal bekenjük
  3. Vékony csíkokra vágott fokhagymát a beirdalt részekbe tesszük
  4. A halak belsejét a fűszeres olajjal szintén kikenjük és a maradék fokhagymát valamint a citrom karikákat beletesszük
  5. Sütő papíron, légkeverésen, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük

Köretnek sült padlizsánnal, kuszkusszal és spenóttal tálaljuk.