RETRO RÁDIÓ

Íme a professzor pisztrángja, olvasónk receptje





Jakab László, a műegyetem tanára tudását nem csak a katedrán, de a konyhában is kamatoztatja, kérésünkre megosztotta velünk a szivárványos pisztráng receptjét..



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.01.29.
prof pisztrángja

Jakab László professzortól kérésünkre megkaptuk a szivárványos pisztráng receptjét, amelyet örömmel osztunk meg a Metropol olvasóival.

-Küldjük a mai menüt, mi nagyon szeretjük. Tegyenek egy próbát önök is!

Prof Jakab László: Próbálja ki ön is! (Olvasó felvétele) :

Hozzávalók

2 db friss, zsigerelt, egész pisztráng

6 cikk fokhagyma

1 db citrom, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanál só és bors, 1 evőkanál majoránna

Szivárványos pisztráng sült padlizsánnal, kuszkusszal és spenóttal )Olvasó felvétele)

Elkészítés

  • Halakat megmossuk és mindkét oldalukon beirdaljuk
  • Fűszeres olajjal bekenjük
  • Vékony csíkokra vágott fokhagymát a beirdalt részekbe tesszük
  • A halak belsejét a fűszeres olajjal szintén kikenjük és a maradék fokhagymát valamint a citrom karikákat beletesszük
  • Sütő papíron, légkeverésen, 180 fokon 30 perc alatt megsütjük
  • Köretnek sült padlizsánnal, kuszkusszal és spenóttal tálaljuk.





    Ezeket olvastad már?
    Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

    Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

    Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

    Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

    Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

    Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

    Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

    Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás