A palacsintatészta elkészítése alig pár percet vesz igénybe, azonban a sütése már macerásabb egy kicsit.

Szinte bármivel tölthető, az ízeknek szinte csak a képzeletünk szabhat határt.

Ahhoz azonban, hogy tökéletes palacsintatésztát készítsünk nem elég jó állagúra keverni az alapanyagot, a sütési praktikákat is jó tudni.

Bár nagyanyáink még öntöttvasból készült sütőben készítették ezt a finomságot, ma már nehezebb ilyet beszerezni. Napjainkban leginkább teflon bevonatos sütőben készülnek a palacsinták, de ennek is lehet buktatója.

  • Sértetlen legyen a serpenyő
  • Nagyon kevés olaj kell a sütéshez

A tészta állaga sem mindegy

A túl sűrű massza nem jó, inkább folyékonyabbra készítsük a tésztát

  • 20dkgliszt
  • 2dbtojás
  • 3dl tej
  • 2dlásványvíz
  • 1csip
  • 0.75dlolaj

Nagyon fontos, hogy csomómentesre legyen elkeverve a tészta.

Tipp

  • Az olajat hozzá lehet keverni a masszához, így már nem kell a serpenyőbe önteni sütéskor