RETRO RÁDIÓ

Budapest Bägel – Buda: A kézműves mikropékség





Ha egy jó kecskesajtos - céklás, vagy a tél és a karácsony közeledtével egy különleges fahéjas bagelre vágyunk, a Margit körúton beszerezhetjük.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.02.
II. kerület Bagel Buda

Ha szívesen ennénk egy hagyományos receptúra alapján készült, mégis modern és különleges bagelt és innánk hozzá egy frissen facsart juice-t, a Margit körút 62. szám alatt hozzájuthatunk ilyenhez, és hazavihetjük. A kicsi, hangulatos, kézműves termékeket kínáló mikropékségben több, mint tíz féle bageből válogathatunk. Kipróbálhatjuk az ősz kedvencét, a kecskesajtos - céklás szendvicset, vagy a tél és a karácsony közeledtével az egyik különleges újdonságot, a fahéjas bagelt is.

Trellay Levente tudja, mit ajánl (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

-A bageleket saját recept alapján készítjük, amit a krónikák és a saját ízlésünk szerint gyúrtunk össze. Egyes feltételezések szerint ugyanis ez a pékáru a Kárpát-medencéből indult világhódító útjára és először New Yorkban aratott nagy sikert. Mi ötvöztük a hagyományos receptet a modern felfogással: a szendvicsek alapanyagait - a lehetőségekhez mérten - az uborkától a patéig hazai organikus biogazdaságokból szerezzük be” – árulta el Trellay Levente, a Budapest Bägel egyik alapítója, aki a Highlights of Hungary non-profit kezdeményezés nagyköveteként - szintén a lokálpatriotizmus értékei mentén - keresi a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket.

Egy kecskesajtost? (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A Budapest Bägel – Budában minden biodinamikus és környezetbarát. A bagelek tésztája kissé édeskés és alapvetően vegán: tojás és tej nélkül készül. A jelenlegi helyzetben futárcégeken keresztül lehet innen rendelni, de van elviteles kiszolgálás is. A pékárun kívül friss kávét, juice-okat, natúr borokat, mézeket, illetve különféle krémeket és szószokat is lehet itt vásárolni, amelyek zöme szintén kézműves termék és organikus helyekről származik.

Finom, és minden összetevője organikus (Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

Jelenlegi nyitva tartás

Hétfőtől – péntekig: 8:30 – 17:30

Szombaton: 9– 15-ig





Ezeket olvastad már?
A Centrálban jártunk - Még a konyhába is bejutottunk! - Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk - Még a konyhába is bejutottunk! - Mutatjuk videón

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás