RETRO RÁDIÓ

Itt a tuti bazsás, baconos-batátás csirke receptje





A bazsalikom cserépben akár az erkélyen vagy a konyhaablakban egy ládában is tartható, és friss leveléből akár naponta szüretelhetünk ízesítőként hideg, meleg ételeinkhez egyaránt. Ha már ilyenkor dúskálhatunk ebben a friss fűszernövényben, használjuk bátran fűszerként, amihez csak akarjuk. Például egy sült csirkecomb-mellfilé kombóhoz, baconba csavart batátadarabokkal összesütve, ha éppen az van otthon.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.05.22.
finomság

Hozzávalók 4 főre

Salátaágyon tálaljuk (Szerző felvétele)

4 egész csirkecomb

2 darab csirkemellfilé

4 közepes batáta

8 csík füstölt, nyers baconszelet

2 marék friss bazsalikomlevél

olívaolaj vagy napraforgó locsoláshoz

Egybesütve ízesebb, és időt spórolunk! (Szerző felvétele)

Elkészítés

A combokat és a mellfilét jól megmossuk, és besózzuk, és beletesszük egy jénai edénybe, és a tetejére néhány darab friss bazsalikomlevelet helyezünk.

A friss bazsalikomlevél csodákat művel (Szerző felvétele)

A batátát meghámozzuk, és nyersen egyesével 4 hasábba vágjuk, így 16 hasábunk lesz. A bacon csíkokat hosszában megfelezzük, és rácsavarjuk a batátahasábokra.

A baconos batátadarabokat ráhelyezzük a húsra, olajjal meglocsoljuk. A jénai tetejét alufóliával befedjük, és a sütőben addig sütjük 160 fokon, míg a hús és a batáta megpuhul.

Ha megsült az étel, pár percet fólia nélkül grillezük, hogy a csirkecomb bőre és a bacon ropogósra piruljon.

Az olajos húslét leöntjük, és 2 marék friss bazsalikom hozzáadásával késes mixerrel elkészítjük a bazsás szószt az ételhez.

A tetejét megpirítjuk (Szerző felvétele)

Tuti Tipp

Ha nem akarunk a körettel külön pepecselni, akkor mindenképp megéri a nyers batátát és a húst együtt sütni: fele annyi idő, dupla ízélmény!

+1 Tipp

A csirkemellre tegyük a baconos batátát (Szerző felvétele)

A baconba forgatott batátadarabokat a csirkemell tetejére tegyük, hogy a szárazabb hús is szaftosabb legyen. A combnak ott a bőre, az ad neki elegendő zsiradékot.

Jó étvágyat! (Szerző felvétele)

Bazsalikom

Az otthoni tarthatósága miatt városi fűszernövényként is emlegetett bazsalikom javítja az étvágyat, segíti az emésztést, szél-, és vizelethajtó. A népi gyógyászatban forrázatát gyomorrontás esetén ugyancsak alkalmazták. Leveléből készül a pestó, fő ízesítője a paradicsomos ételeknek, de passzol egyes édességekhez is, például az eper és a citrom felhasználásával készült sütikhez. Egy-két bazsalikomlevél a limonádét és a koktélokat is megdobja.





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás