RETRO RÁDIÓ

Almás sütőtökkrém, az édes-sós leves és desszert egyben!





A sütőtökszezonban, aki szereti, akár hetente is szívesen betol egy jó tökkrémlevest, hiszen finom, tápláló, vitamindús, egészséges. Ha krumpli helyett almával és sárgarépával gazdagítjuk a tököt, akkor egy tartalmas édes-sós ízt kapunk, ami egyszerre kelti a laktató leveses fogás és a természetesen édes desszert élményét, anélkül, hogy cukrot vagy más édesítőszert adtunk volna hozzá.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2021.11.10.
desszert

Hozzávaló

1 közepes sütőtök

4 nagy, édes alma (súlyra nagyjából a fele a tök mennyiségének)

2 nagy sárgarépa (mennyiség: a harmada a tökének)

2 nagy fej vöröshagyma

víz

Hígabban levesként, sűrűbben desszertnek fogyaszthatjuk Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A zöldség-gyümölcsöt mosva, meghámozva nyersen összekockázzuk, és mindent egyszerre beleteszünk egy fazékba. Kicsit több vizet töltünk bele, mint ami ellepné a hozzávalókat, ízlés szerint megsózzuk, és megfőzzük.

Csak ennyi kell hozzá és víz Fotó: Fodor Erika

Hagyjuk kicsit meghűlni, majd botmixerrel keverjük homogén krémlevessé – sűrűsége ízlés szerint.

Már nyersen is nagy a kísértés, hogy megdézsmáljuk főzés előtt Fotó: Fodor Erika

Ha ez megvan, „rottyantsunk” még egyet rajta. Melegen krémlevesként, vagy épp csak langyosan, desszertnek is fogyasztható.

Tuti Tipp

A legfinomabb fahéjas almatea! Fotó: Fodor Erika
Csak vizet a az almahéjra, és főhet a tea eredeti alapanyagból! Fotó: Fodor Erika

Az alma héjából készítsünk teát! A héjat lábosba tesszük, felengedjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, beledobunk egy fahéjrudat, és forrásig főzzük. Hagyjuk hűlni, amíg iható hőmérsékletű lesz, aztán leszűrjük és melegen – akár cukor és méz nélkül is – elkortyolgatjuk a világ legfinomabb, 100%-ban tiszta almateáját!

+1 Tipp

Almás tökkrém – dióval, avarterítőn Fotó: Fodor Erika

Míg a burgonyával sűrített tökkrémlevest pirított tökmaggal és tökmagolajjal kínáljuk, az édes-sós verzióhoz az alma miatt a dió a tökéletes feltét a tálaláshoz.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás