RETRO RÁDIÓ

Ráncszelídítő tippek negyvenpluszosoknak





Amikor a szülinapi tortán megjelenik a 40-es szám, sokan kétségbeesnek, hogy elkezdődött a visszaszámlálás. Pedig ez egyáltalán nincs így. A 40 éves kor valódi fordulópont, nem csak az addigi eredményeinket és további céljainkat gondoljuk ilyenkor újra, hanem az egészségünkre, szépségünkre is több figyelmet kell fordítanunk. A jó hír az, hogy megéri!



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.15.
titkos recept

Érdemes negyven fölött a szépségápolási rutinunkat egy kicsit megváltoztatni, hogy az érett és harmonikus ragyogást jobban ki tudjuk emelni. Íme, néhány egyszerű tipp.

Búcsúzzunk el a szárító termékektől

Az addig használt termékeket nem kell kidobni rögtön azon a reggelen, amikor betöltöttük a negyvenet, de a következő krém és pakolás vásárlásánál már tudatosan figyeljünk oda arra, hogy a bőrünk már nem olyan rugalmas és egyre inkább hajlamos a kiszáradásra, a fakóbb szín felvételére. Felejtsük el a szárító arctonikot, az alkoholos tisztítókat és barátkozzunk meg a krémes és olajos sminklemosókkal.

Az addig használt termékeket nem kell kidobni rögtön azon a reggelen, amikor betöltöttük a negyvenet

Ismerkedjünk meg a szérumokkal

Érdemes felfedezést tenni a szépségszérumok és a tápláló olajok világában is. A mélyhidratáló krémeket és a kényeztető arcmaszkokat nyugodtan favorizáljuk továbbra is, és most már ne heti egy, hanem két alkalommal használjunk bőrradírt.

A mimikai ráncok is lehetnek szépek

A mimikai ráncainkat ne szégyelljük, hanem szelídítsük meg! Ezek halványítására vannak olyan készítmények, amelyek őssejtes hatóanyagokat kombinálnak ránctalanító hatású peptidekkel. Ezek a botoxhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat.

Törekedjünk a minőségre

Bár a minőségi kozmetikumok nem mindig pénztárcabarátok, mégis megéri ezekre váltani. Válasszunk magas kollagén- és hyalurontartalmú krémeket, és mindenképpen használjunk szemránckrémet is! Táskás szemekre olyan terméket használjunk, ami elősegíti a szem alatti táskák visszahúzódását, és láthatóan csökkenti a felgyülemlett zsírtól és víztől megduzzadt szemhéjat. A szem alatti sötét karikákra érdemes olyan készítményt keresni, amely olyan peptidekkel van kombinálva, melyek megakadályozzák a sötét karikák kialakulását az erősen pigmentált összetevők kiválasztásával, valamint csökkentik a gyulladást és megnyugtatják a szemkörnyéki érzékeny bőrt.

A hormonális változások, a lassuló anyagcsere miatt már nem egyszerű a pluszkilók leadása

De mi legyen a felkúszó kilókkal?

Igen, a hormonális változások, az izomtömeg csökkenése és a lassuló anyagcsere miatt a negyvenes éveinkben járva már nem egyszerű dolog a pluszkilók leadása, de nem is lehetetlen. Ezen a téren is új szokások kialakítására, illetve a régiek tökéletesítésére kell törekednünk, és figyelni kell az alvási szokásainkra is. Együnk bátran zöldségeket, ezeknek ugyanis alacsony a kalóriatartalma, vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma viszont magas. A rostok hozzájárulnak ahhoz, hogy teltségérzetünk tovább tartson. Aludjunk legalább 7 órát éjszakánként. Az alvás különösen fontos, ugyanis ha nem pihenünk eleget, túl sok termelődik a ghrelin nevű hormonból, leptinből pedig túl kevés. Ezek a folyamatok pedig étvágy- és súlynövekedéshez vezethetnek.

 





Ezeket olvastad már?
Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás