Érdemes negyven fölött a szépségápolási rutinunkat egy kicsit megváltoztatni, hogy az érett és harmonikus ragyogást jobban ki tudjuk emelni. Íme, néhány egyszerű tipp.

Búcsúzzunk el a szárító termékektől

Az addig használt termékeket nem kell kidobni rögtön azon a reggelen, amikor betöltöttük a negyvenet, de a következő krém és pakolás vásárlásánál már tudatosan figyeljünk oda arra, hogy a bőrünk már nem olyan rugalmas és egyre inkább hajlamos a kiszáradásra, a fakóbb szín felvételére. Felejtsük el a szárító arctonikot, az alkoholos tisztítókat és barátkozzunk meg a krémes és olajos sminklemosókkal.

Az addig használt termékeket nem kell kidobni rögtön azon a reggelen, amikor betöltöttük a negyvenet

Ismerkedjünk meg a szérumokkal

Érdemes felfedezést tenni a szépségszérumok és a tápláló olajok világában is. A mélyhidratáló krémeket és a kényeztető arcmaszkokat nyugodtan favorizáljuk továbbra is, és most már ne heti egy, hanem két alkalommal használjunk bőrradírt.

A mimikai ráncok is lehetnek szépek

A mimikai ráncainkat ne szégyelljük, hanem szelídítsük meg! Ezek halványítására vannak olyan készítmények, amelyek őssejtes hatóanyagokat kombinálnak ránctalanító hatású peptidekkel. Ezek a botoxhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat.

Törekedjünk a minőségre

Bár a minőségi kozmetikumok nem mindig pénztárcabarátok, mégis megéri ezekre váltani. Válasszunk magas kollagén- és hyalurontartalmú krémeket, és mindenképpen használjunk szemránckrémet is! Táskás szemekre olyan terméket használjunk, ami elősegíti a szem alatti táskák visszahúzódását, és láthatóan csökkenti a felgyülemlett zsírtól és víztől megduzzadt szemhéjat. A szem alatti sötét karikákra érdemes olyan készítményt keresni, amely olyan peptidekkel van kombinálva, melyek megakadályozzák a sötét karikák kialakulását az erősen pigmentált összetevők kiválasztásával, valamint csökkentik a gyulladást és megnyugtatják a szemkörnyéki érzékeny bőrt.

A hormonális változások, a lassuló anyagcsere miatt már nem egyszerű a pluszkilók leadása

De mi legyen a felkúszó kilókkal?

Igen, a hormonális változások, az izomtömeg csökkenése és a lassuló anyagcsere miatt a negyvenes éveinkben járva már nem egyszerű dolog a pluszkilók leadása, de nem is lehetetlen. Ezen a téren is új szokások kialakítására, illetve a régiek tökéletesítésére kell törekednünk, és figyelni kell az alvási szokásainkra is. Együnk bátran zöldségeket, ezeknek ugyanis alacsony a kalóriatartalma, vitamin-, ásványianyag- és rosttartalma viszont magas. A rostok hozzájárulnak ahhoz, hogy teltségérzetünk tovább tartson. Aludjunk legalább 7 órát éjszakánként. Az alvás különösen fontos, ugyanis ha nem pihenünk eleget, túl sok termelődik a ghrelin nevű hormonból, leptinből pedig túl kevés. Ezek a folyamatok pedig étvágy- és súlynövekedéshez vezethetnek.