RETRO RÁDIÓ

Horkol a párom, mit tegyek?





Nemcsak a hálótársat zavarja, de veszélyes is lehet a horkolás. Többféle horkolás létezik, vannak, akik csak halkan szuszognak, míg mások egész éjszaka cifrázzák.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.04.
horkolás

A horkolásra panaszkodó házastárs nem hisztizik, hiszen valóban nagyon zavaró az éjszakai koncert annak, aki hallgatja. Amikor pedig nem tudjuk kipihenni magunkat, ingerlékenyek leszünk és alacsony a tolerancia küszöbünk. A horkolás a horkolóra nézve veszélyes is lehet, ha hosszabb-rövidebb légzési szünetek jelentkeznek közben. A jó hír, hogy a horkolás megszüntethető, és ezzel nemcsak az egészségi kockázatokkal lehet leszámolni, de az érintettek és a hálótársak életminősége is javul.

Kicsinálhatja a párkapcsolatot is a horkolás (Fotó: Shutterstock)

Halk horkolás

A gyakran csupán szuszogás szerű hangnem káros, különösen, ha másokat sem zavar. Ilyenkor a felső légút szűkülete általában nem számottevő. Előfordul azonban olyan eset, amikor halk horkolás mellett is már szűk a felső légút, és nem jut elegendő levegő a tüdőbe, és nem lesz megfelelő a szervezet oxigénellátása. Ez gyakori rövid felébredést okozhat és nem tudja kipihenni magát a horkoló.

Úgy morog, mint egy gőzkazán

A hangos, egyenetlen horkolás gyakran társul alvás alatti légzéskihagyással, ami kifejezetten káros. Ilyen esetben fontos a szakszerű kivizsgálás és a megfelelő kezelés. - A férjem mellett nem lehet megmaradni, úgy morog egész éjjel, mint egy gőzkazán – mesélte Ildikó, aki miután kipróbálta a fülhallgatóval zenére való alvást, számos füldugót és néha még altatót is vett be, feladta és kiköltözött éjszakára a nappaliba. - Azóta nem zombiként megyek dolgozni. Sajnos a férjemet nem tudom rávenni a kivizsgálásra, ezért előfordul, hogy éjszaka fülelek, hogy nem maradt-e ki a légzése.

Van segítség!

Ma már számos kezelés és segédeszköz áll rendelkezésre a horkolás megszüntetésére. Amikor azonban a szájbetétek vagy az orrszárnytágító tapasz sem segít, akkor érdemes egy alvásklinikán a szakemberek segítségét kérni. Csökkenthető a horkolás erőssége, ha elkerüljük a nehéz vacsorákat, nyugtató hatású antihisztaminokat és alkoholos italokat lefekvés előtt. Segít, ha az oldalunkon alszunk és azonnal kezeljük az allergiás és megfázásos betegségeket, amelyek nehezítik a légzést.

A nőkre is jellemző

Tévedés, hogy csak a férfiak horkolnak! A horkolás az életkorral egyre rosszabbodik, és a ugyanakkora az előfordulási aránya a nők körében, mint a férfiaknál. A menopauza és a testsúly mind növeli a kockázati tényezőket.





Ezeket olvastad már?
Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás