RETRO RÁDIÓ

Mutatjuk a kudarcok lelki hátterét, hogy most mindenkinek sikeres legyen az új esztendő





Utánajártunk a fogadalmak, vágyak, várakozás pszichológiai hátterének!



Megosztás
Szerző: metropol
Létrehozva: 2020.12.31.
pszichológia

A Diéta és Fitnesz Tari Annamária Pszichoterapeuta nyomán pontokba vette, hogyan érhetünk el sikereket a következő évben, mi ebből a listából 3 dolgot emeltünk ki.

Fogalmazzunk meg elérhető célokat!

Nagyon sokan esünk abba a hibába, hogy nagyon nagy célokat fogalmazunk meg, melyeket már mikor kimondunk, tudjuk, hogy nem fog teljesülni („jövőre sikeres leszek, semmi kudarc nem fog érni”), vagy nem vesszük elég komolyan („jövőre lefogyok”), ezért próbáljunk meg kisebb, elérhető célokat kitűzni.

Metropol-tipp: Írjuk fel a kisebb célokat egy füzetbe, ha például a fogyás a célunk, ezt is további kis csoportokra oszthatjuk:

felírhatjuk: „20 perc mozgás”, „zöldség vacsorára”, „6 után nem ettem”, „nem ettem édességet vagy magas cukortartalmú élelmiszert”

Ezek nagyon kis lépések, és az is lehet a célunk, hogy ezeket mind teljesítsük, de akkor se essünk pánikba, ha ez nem sikerül, elsőre az is elég, ha a fent említettekből legalább kettőt kipipálunk, illetve a mozgást is növelhetjük idővel, ha már jól megy! Így azért még sem annyira félelmetes, vagy nevetséges!

Fotó: Shutterstock

Maradjunk a realitás talaján

Sokszor a legnehezebb dolgok is egyszerűnek tűnnek, mi pedig nagyon elszántak tudunk lenni (leszokom a dohányzásról), ám idővel belátjuk, hogy sajnos az ennyire komoly fogadalmak gyakran dugába dőlnek, ezért, inkább egy kevésbé hangsúlyos döntést hozzunk meg.

Metropol-tipp: fontos, hogy mérlegeljünk mi az, amivel meg tudunk birkózni, illetve mi az, ami segíthet döntésünk meghozatalában. Például beszéljünk, olyan emberekkel, akiknek a véleményére adunk, és akik segítenek minket abban, hogy a realitások talaján maradjunk, még akkor is, ha mi úgy érezzük hegyeket is meg tudnánk mozgatni az elszántságunkkal.

Készítsünk számvetést – akár írásban is!

Érdemes egy kisebb évértékelőt készítenünk, akár írjuk le! Sok mindenre, összefüggésekre is rájöhetünk, mi miért következett be, meg fogunk majd lepődni, hogyan álltak a dolgaink év közben. Ez egy fajta probléma-megoldó gondolkodásmódot is elősegít.

Fotó: Shutterstock

Metropol-tipp: legyünk kreatívak, akár rajzoljunk fel egy idővonalat, mikor mi történt, hogyan éreztük magunkat, és mi segített. Ha nem tudjuk szavakba önteni, pedig akár le is rajzolhatjuk, mit hogyan éltünk meg.





Ezeket olvastad már?
Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás