RETRO RÁDIÓ

Legyünk óvatosak! Meddőséget is okozhat, ha nem megfelelő bugyit veszünk fel





Mindenre van statisztika. Arra is, hogy egy ember az életéből átlagosan 300 ezer órát, azaz 35 évet tölt el bugyiban vagy alsónadrágban. Magyarországon egy nő átlagosan évente öt bugyit vásárol, a férfiak pedig négy alsót vesznek. De vajon milyen az egészséges fehérnemű? Egyáltalán, fontos-e, hogy mi van a ruha alatt?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.27.
Egészség és divat

Az egyik legszexisebb fehérnemű a tanga, hiszen ez a falatnyi bőrtakaró mutat meg a legtöbbet a női testből. Orvosi szempontból azonban nem éppen a legtámogatottabb fazon. Az aprócska fehérnemű a hétköznapi viselet során gyakorlatilag hídként funkcionál a végbél- és a hüvelynyílás között, és a természetes védekezőrendszer átmeneti gyengülését kihasználva, könnyen kórokozókat hurcolhat az intim felületekre.

Ahány nő, annyi féle fehérnemű Fotó: Shutterstock

Amíg az immunrendszer képes minden problémát leküzdeni, addig ez nem jelent problémát, a nyári strandidőszakban azonban fokozott kockázatnak vannak kitéve a tanga szerelmesei. Hasmenéses és aranyeres panaszokkal se viseljünk tangát és a menstruáció vagy hüvelyi fertőzések alatt is okosabb, ha nagyobb méretű fehérnemű mellett döntünk. Fontos az is, hogy ne használjunk minden nap tisztasági betétet, mert a tangához hasonlóan a hüvely és a végbél közötti rész nagyobb eséllyel ér egymáshoz, ami candida és egyéb nőgyógyászati betegségek kialakulásához vezethet.

A méret a lényeg

A megfelelő méret különösen fontos a fehérnemű választásnál, hiszen a túl nagy nem illeszkedik megfelelően a testhez és a bőrt kidörzsölheti. A kicsi szintén kényelmetlen: a bugyi bevág, a bőrön pattanások, kisebb sebek is keletkezhetnek az irritáló, szűk anyag alatt.

A tanga vitathatatlanul szexis Fotó: Shutterstock

Meddőséget is okozhat

A rossz alapanyagú, nem szellőző fehérneműk is hozzájárulhatnak a meddőség kialakulásához. A fehér, érzékeny bőrű nőknél nagyobb a valószínűsége a gyulladásnak, ezért nekik különösen oda kell figyelniük arra, hogy mit viselnek a szoknya alatt.

A boxer örök sláger a férfigardróbban Fotó: Shutterstock

Nem mindegy az sem, hogy milyen az alsónadrág

A férfigardróbban ma a boxeralsó az alapdarab, amihez hasonlót a század elején nagyapáink is viseltek. Később jött divatba a szoros slip, azaz a fecske alsó. Ezt az orvosok nem ajánlják, ugyanis a herék már embriókorban éppen azért vándorolnak le az alhasból, hogy a testnél alacsonyabb hőmérsékletű helyen legyenek. Így a túl szoros alsónadrág viselete súlyos következményekkel járhat, hiszen nem teszi lehetővé a nemi szervek szabad mozgását. Nekiszorítja a heréket a testnek és felmelegednek. A fecske mellett azonban egyetlen esetben minden orvos leteszi a voksát: sportoláshoz kifejezetten ez a viselet ajánlott, ugyanis a fecske megvédi a heréket a sérüléstől.

Az anyag is számít

A fehérneműnél egészségügyi szempontból az esztétikum kevésbé fontos, mint az anyag. Mindenképpen a természetes anyagokból, pamutból készült alsóneműket vásároljuk, ugyanis a szexis csipke, vagy a túlzottan műszálas irritációt és nőgyógyászati problémákat okozhatnak (pl.: hüvelyi folyás, candida) A legtöbb termék 20% feletti műszálat tartalmaz. Testünk intim részei érzékenyek a műszálra, ezért sokszor be is gyulladhatnak.





Ezeket olvastad már?
Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás