RETRO RÁDIÓ

Kipróbáltuk a legjobb online edzéseket, hogy neked ne kelljen





Rutinosak vagyunk már az otthoni edzésben, és a szakemberek is szívesen használják a közösségi oldalakat arra, hogy megmozgassák azokat, akik szeretnék megőrizni a kondijukat vagy az alakjukat. A Metropol letesztelte a legfelkapottabb YouTube edzőket.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.27.
mozgás

Pamela Reif, a szexi kiképző

Pamela látszólag egy cuki szőke kis csaj, aki önfeledten táncikál. Ne dőljünk be neki! Dance workoutjai komoly kiképzések, haladóknak való zsírégető gyakorlatokkal. Viszont mindezt könnyeden teszi, hangulatos enteriőrben és igazán jó zenékre, ráadásul nem csupán a zenei stílusokból választhatunk, hanem megtanulhatjuk az adott slágerre a megfelelő mozgást. Az R&B táncedzésen akár Rihanna háttértáncosának is érezhetjük magunkat. Az etapokat egy-egy edzésen belül át is lehet ugrani. Videói 10-20 percesek, minden nap beiktathatók.

Pamela Reif (Fotó: YouTube)

 

Koloszár Enikő, a magyar Lara Croft

Az Exatlonban is láthattuk, hogy ez a törékeny lány kemény küzdő. Otthoni edzővideói nagyon profin vannak felépítve, gondol azokra is, akik csak nemrég kezdték el az alakformálást. A tavaszi karantén időszakban készített agy 14 napos mini edzéssorozatot, amit bármikor újra el lehet kezdeni. Tudatosan figyel arra, hogy melyik testrészre dolgozik. A videók környezete egy lakás edzősarok, ami azért is vonzó, mert egyszerre idézi meg az edzőtermek és a nappali hangulatát. Kifejezetten női gyakorlatai vannak, fókuszban a hasizom, a popsi, a vádli és a kar. Minden gyakorlat előtt kiírja, hogy mi következik, így van néhány másodpercnyi rákészülési idő. Vannak súlyzós és eszközök nélküli programjai is, általában két blokkban dolgozik, egy hosszabb szünettel. Edzős videói mellett érdemes megnézni az életmód tanácsokkal foglalkozó anyagait is. Plusz pont, hogy folyamatos, élő kapcsolatban van követőivel.

Koloszár Enikő (Fotó: YouTube)

Norbi és az örökzöld Fitness Kickbox

A szakma doyenje, Schobert Norbi vitathatatlanul még mindig a legjobbak között van. E sorok írója is sokat köszönhet online edző videóinak. A favorit a fitness kikbox sorozat, ami létezik egy lightosabb, ízületkímélő verzióban és van egészen hardcore is, Pesuth Rita kickbox világbajnokkal. 2019-es a legújabb verzió, a középhaladóknak szóló edzésen Norbi bevállalta a nála legalább 20 évvel fiatalabb edző partnereket, és csont nélkül lenyomja velük a 25 percet. Úgy éget el 500 kalóriát, hogy közben végig magyaráz, szövegel, dumál és izzad - ahogy kell. A zenék ütemesek ugyan, de nem viszik el a pálmát, viszont az ugrókötél imitáció és a légbox még mindig rengeteg adrenalint szabadít fel. A helyszín egy edzőterem, és a nappaliból nézve bizony irigylésre méltó a tágas tér. A lenyújtás után pedig még életmódtanácsokat is kapunk, megbocsájtható önpromóval.

Schobert Norbert (Fotó: YouTube)

Tanju, az energia bomba

Ez a srác maga a színtiszta életenergia. Táncos edzővideóit az első perctől az utolsóig hatalmas mosollyal csinálja végig mindenki, mert lehetetlen ellenállna az ő vakító vigyorának. Tuti elemmel működik, hiszen egyetlen percre sem áll meg a közel félórás videói alatt. Testbeszéde olyan jól olvasható, hogy mindegy is, ő maga milyen nemzetiségű. Nem kíméli a csípő- és a farizmokat, miközben szuper hiphop elemeket csempész bele a gyakorlataiba, vagyis ahogy újra beindulnak a bulik, Tanju lépéskombinációival érdemes lesz villogni. Zenei ízlése is jó a fickónak, vannak kifejezetten vájt fülűeknek szóló funky alapok, de brazil és jamaicai ritmusra is erősíthetünk vele. Ráadásul a humorral is jó barátságot ápol, képes egy-egy gyakorlat végén megviccelni egy fura kombinációval alkalmi edzőpartnereit. A díszletből nem csinál nagy cécót: egy parkettás, eszközök és berendezés nélküli edzőteremből jelentkezik, a háttérben egy üveg vízzel.

Tanju (Fotó: YouTube)





Ezeket olvastad már?
„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

"Ez egy abszolút új gondolat" - elárulta a szakember: helyes táplálkozással befolyásolhatjuk a HPV-vírus kimenetelét

"Ez egy abszolút új gondolat" - elárulta a szakember: helyes táplálkozással befolyásolhatjuk a HPV-vírus kimenetelét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás