RETRO RÁDIÓ

Kiderült, ezért veszélyes a TikTok, elképesztő számú felhasználót érint





Az egész világon 65 millió embert érint a rohamokkal járó betegség. Számos egészségügyi szervezettel együttműködve most új figyelmeztető funkcióval bővül az egyik leghíresebb videómegosztó applikáció.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.11.26.
epilepszia

Sokan használunk különböző applikációkat, vagy csak szörfözünk a neten, ahol a legváratlanabb pillanatban találkozhatunk, olyan tartalmakkal, melyek megzavarhatják nyugalmunkat, lehetnek ezek hirtelen felugró videók, reklámok, vírusok. Biztos ismerjük az érzést, amikor már nem tudjuk, melyik korábban megnyitott oldalról szól az akaratunkon kívül elindított zene, és nagyon idegesen próbáljuk megkeresni és bezárni a zavaró zajforrást rejtő ablakot.

Nem is gondolnánk, hogy az epilepsziások számára mennyire veszélyes hely az internet, szinte semmi nem védi meg őket, azoktól a villogó képeket vagy fényeket tartalmazó elemektől, amik akár komoly görcsrohamot is kiválthatnak a betegségben szenvedőkből. Mivel a videók, azok a tartalmak, amelyek a leginkább megragadják a figyelmünket, ezért az internetnek már természetes velejárója, hogy tele van ilyen animációs anyagokkal, és pontosan azért, hogy ezek a videók az adott oldalon tartsanak minket, egyre több effektet, vágást tartalmaznak, egyszóval az az érzésünk, hogy egyre gyorsabbak. Erre tökéletes példa a TikTok, ahol az applikációt használók maximum 15 másodperces videós tartalmat állíthatnak elő a legkülönbözőbb vágásokkal és effektekkel.

A TikTok most több szervezettel együttműködve új funkciót vezet be az applikáción belül, mely védi majd az epilepsziában szenvedőket. Eddig csak a tartalomgyártót figyelmeztette az alkalmazás, ha olyan tartalmat töltött fel, ami villódzó képi elemeket tartalmazott, most viszont a felhasználó választhat. Ha olyan tartalmat néznénk meg, ami vibráló elemeket tartalmaz, az alkalmazás figyelmeztet majd, valamint beállíthatjuk azt is, hogy a jövőben egyáltalán ne jelenjenek meg ilyen tartalmak a TikTok falunkon, illetve ezt a funkciót ki és be lehet majd kapcsolni, vagyis az applikáció használója szabadon dönthet.

Magyarországon mintegy 150 000 embert, illetve családot érint az epilepszia.





Ezeket olvastad már?
Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Tudtad? Ez a bélrendszer működésjavításának 7+1 aranyszabálya

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Maximális gyönyört akart, alig tudták megmenteni a férfiasságát

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Fontos figyelmeztetés: ezt tanácsolja a magyar orvos a hosszú hétvégére

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Súlyos betegséghez vezethet, ha nem mosol mindennap fogat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás