RETRO RÁDIÓ

Segítünk! Így nem szaladnak fel a pluszkilók az ünnepi készülődés alatt





Edzésre mindig lehet időt szakítani, soha nem késő formába lendülni. Az sem kifogás, hogy majd az ünnepek után ledolgozzuk a fölösleget!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.12.08.
fitnesz

Segítünk, hogy a karácsonyi menüből felszaladó pluszkilók valójában ne jelentsenek pluszmegterhelést se a szervezetünk, se a mérleg számára.

Érdemes a nap végére halasztani a mozgást Fotó: Shutterstock

Rövid nap, rövid edzés

Már napi fél óra mozgás is elég ahhoz, hogy formában maradjunk, hiszen a lényeg a rendszeresség. Még edzőterembe sem kell menni, elég elindítani egy 30 perces fitneszvideót és máris kezdődhet a zsírégetés, akár a nappaliban.

Minél később, annál jobb

Az ünnepi bevásárlás és készülődés a decemberi délutánokat átírja, nincs idő nagyon konditerembe menni. Este 9 után viszont csak páran lézengenek a termekben, úgyhogy érdemes a nap végére halasztani a levezető mozgást.

Nyújtsunk és ne egyetlen testrészre koncentráljunk Fotó: Pixabay

Most nincs idő az izomlázra

A karácsonyi hajszában felejtsük el a tematikus kar- has- lábnapot. Inkább fussunk, kardiózzunk, nyújtsunk és olyan gyakorlatokat végezzünk, amelyek nem egyetlen testrészre koncentrálnak, hanem mindent átmozgatnak.

A kevesebb több

A hajsza elkezdődött: az ünnepi szezonban gyakorlatilag nincs rá szükség, hogy minden hétköznap eddzünk. Elég a heti 2X30 perc, hogy a testünk ne tunyuljon el és megmaradjon a kondíciónk.

Még a legelszántabb testtudatos élharcosok is lazábbra veszik a sportolást az ünnepi készülődés alatt Fotó: Shutterstock

Maradjon a kocsi a garázsban

Reggel úgyis kaparni kell az ablakot, ha az utcán állsz, mert jönnek az éjszakai fagyok. A garázsból is nehezebb kiparkolni, ha csúszik előtte az út. Induljunk gyalog dolgozni, a levegőzésért pedig nemcsak a testünk, hanem a környezet is hálás lesz.

Lift helyett lépcső, kocsi helyett kosár

Ha a lift helyett a lépcsőt választjuk, a bevásárlókocsik helyett pedig inkább a kosarakat cipeljük, akkor a kondiban töltött órákat is megspórolhatjuk, mégsem marad ki az erőnléti edzés.

Relax, relax, relax

Még a legelszántabb testtudatos élharcosok is lazábbra veszik a sportolást az ünnepi készülődés alatt. Ha pihennek az izmok, de egészségesen étkezünk és jókat nevetünk, akkor a lelkünk regenerálódik. És az ünnepi sütikínálásnál a második körben lehet nemet mondani. A kanapéról pedig inkább álljunk fel, és ne vigyünk be még egy adag káposztát.





Ezeket olvastad már?
Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

Ezt ki kell próbálnod: három olcsó és zseniális trükk a tökéletes arcbőrért!

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

„Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás