RETRO RÁDIÓ

2021 titkos csodaszere a hialuronsav, mutatjuk, miért





 A fiatalság szérumának is nevezik a hialuronsavat, de tévedés azt hinni, hogy csak idősebb korban hasznos. Mivel a hialuronsav 50 százaléka bőrünkben található, hiánya ott a legszembetűnőbb. Érdemes már fiatal kortól kezdve folyamatosan pótolni



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.01.20.
szépség

A hatóanyagot krémekben, szérumokban, táplálékkiegészítő kapszulákban találhatjuk meg. Külsőleg bejuttatva csak a felső réteg vízháztartását lehet vele befolyásolni, a kötőszövetét nem.

Nem csak swz érett bőrt táplálja - Fotó: Shutterstock

90 éve fedezték fel a szupermolekulát

Hatalmas karriert futott be az 1930-as években felfedezett molekula. A nagy molekulák a bőr felszínén, a kisebbek a középső és a mélyebb bőrrétegekben fejtik ki hatásukat. A bőrnek mindegyikre szüksége van.

Rezgőgomba és kakastaréj

A természetes eredetű hialuronsav alapanyaga tengeri élőlényektől származik, de például a rezgőgomba kivonata vagy a kakastaréj is fokozottan tartalmazza. Az állati eredetű inak, csontok, porcok és a bennük található zselatin is tele van kollagénnel és hialuronsavval. Segíti szervezetünk saját hialuronsav termelődését bármelyik zöld leveles zöldség, akár a nyers sóska, spenót vagy a petrezselyem.

A nagy molekulák a bőr felszínén, a kisebbek a középső és a mélyebb bőrrétegekben fejtik ki hatásukat - Fotó: Shutterstock

Nem botox!

Egy biztos: akár száraz, akár zsíros a bőr, hidratálni kell! Erre a legalkalmasabb a hialuronsav, ami képes a bőr hidratálására és vízmegkötő képességének fokozására. A mélyebb rétegek alá apró tűszúrással szakember juttatja. Ez nem botox, hiszen a hialuronsav beinjekciózása nem befolyásolja az arc mimikáját. Fontos, hogy az orvos csak olyan anyagot használjon, ami tiszta hialuronsavat tartalmaz, nincsenek benne mesterséges adalékanyagok. Ilyen adalékok lehetnek például cukorkristályok vagy aprócska műanyag golyócskák. Ezzel a hialuronsav tartósságát fokozzák, de a szervezet az adalékokat idegenként azonosítja, és göbök kialakulásával reagálhat. Arckrémben is hialuronsavast válasszunk, ettől az apró ráncok vagy a szem körüli szarkalábak simulnak ki. A hialuronsavat tabletta vagy kapszula formájában be is vehetjük, ezektől ”mellékesen” a térdpanaszaink is javulnak.  

Házi kence

A hialuronsav gyógyszertárakban is kapható, és saját szérumot is készíthetünk belőle. Forraljunk fel 200 ml vizet, és öntsük össze pár csepp gyógyszertári alkohollal. Adjunk hozzá 1 g hialuronsavat, zárjuk le a palackot és az egészet rázogassuk erőteljesen perceken át. Az eredmény gél halmazállapotú anyag lesz, amit a normál arckrémünk alá használhatunk.

Amiben segít

  • Fokozza a bőr természetes vízmegtartó képességét
  • Teltebbé, puhábbá és rugalmasabbá teszi a bőrt
  • Simítja a finomvonalakat és apróbb ráncokat
  • Erősíti a bőr természetes védőrétegét, gyulladáscsökkentő hatású
  • Antioxidáns, segít a bőröregedés folyamatait felgyorsító szabadgyökökkel szemben harcolni
  •  





    Ezeket olvastad már?
    „Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

    „Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

    40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

    40 napig csak narancslén élt a nő: ez történt a testével – Videó

    Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

    Vége a találgatásnak: megválaszolták a tudósok a legégetőbb kérdést

    "Ez egy abszolút új gondolat" - elárulta a szakember: helyes táplálkozással befolyásolhatjuk a HPV-vírus kimenetelét

    "Ez egy abszolút új gondolat" - elárulta a szakember: helyes táplálkozással befolyásolhatjuk a HPV-vírus kimenetelét

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás