RETRO RÁDIÓ

Növekszik a biztosítások száma: egyre többen kötnek szerződést





Biztosítást kötni sohasem fölösleges, hiszen nem lehet tudni, hogy mikor történik valami baj, ami miatt szükségünk lehet rá. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.26.
biztosítás

A biztosítások esetében fokozottan érvényes a jobb félni, mint megijedni elv, de az legalábbis biztos, hogy nyugodtabb az ember, ha tudja, hogy van valamiféle védelem és segítség.

Az utóbbi idők is ezt igazolják vissza, ugyanis egyes statisztikák szerint jelentősen nőtt az érdeklődés a különféle biztosítások iránt, ahogyan a hajlandóság is a megkötésükre.

Jelen helyzetben ugyanis a világjárványnak köszönhetően nagy az emberekben a bizonytalanság, és természetes, hogy mindenki szeretne gondoskodni a családjáról.

Nagy az érdeklődés a kockázati és hitelfedezeti biztosítások iránt

A hitelfedezeti biztosítást jellemzően nagyobb mértékű személyi- vagy lakáshitelhez lehet igényelni.

Mivel gyakorlatilag a hitel és a biztosítás össze van így kötve, ez azt is jelenti, hogy maga a biztosítás addig érvényes, amíg tart a törlesztés.

Ennek előnye, hogy mivel kockázati biztosításról van szó, magának a konstrukciónak a díja sokkal kedvezőbb, mintha külön kötnénk meg.

Viszont a hitelfedezeti biztosítás csak az adott bankon keresztül köthető meg.

Ezeket érdemes tudni a hitelfedezeti biztosításokról

Ami nagyon fontos tudni, hogy ennél a hitelfajtánál, ha a szerződésben szereplő káresemény bekövetkezik, akkor a biztosító nem annak fizet, aki megkötötte a szerződést, hanem közvetlenül a banknak.

Így egészen biztos, hogy a felvett hitel, amihez meg lett kötve a biztosítás, ki lesz fizetve.

Milyen esetekben lehet erre számítani?

Természetesen minden szerződés más és más, de vannak olyan káresemények, amiket jellemzően minden kockázati biztosítás magában foglal.

Ilyen például a haláleset (az öngyilkosság kizáró ok, ilyen esetben nem fizet a biztosító), tartós betegség miatti keresőképtelenség, rokkantság.

Szintén fontos jellemzője – a megtakarítási biztosításokkal szemben -, hogy nincs semmiféle hozam: tehát, ha a rögzített biztosítási események közül nem következik be egyik sem, úgy abban az esetben a szerződést megkötő személy a szerződés lejártakor nem kap vissza semmit a befizetett díjakból.

Miért lett népszerű ez a típusú kockázati biztosítás?

Fotó: Pixabay

Az egyik oka az lehet, hogy a hitelfelvevő személy a jelenlegi bizonytalan helyzetre alapozva, egy tragédia bekövetkezte után nem szeretné, ha a családjára hárulna az általa felvett hitelnek a visszafizetése.

Másfelől pedig, egy hitelhez „kapcsolva” sokkal egyszerűbb megkötni a biztosítást is, kevesebb bonyodalommal jár, hiszen a hitelező banknál is van erre lehetőség.

Elsősorban azoknak érdemes kockázati biztosítást kötniük, akik igen nagy összegű hitellel, jelzáloghitellel rendelkeznek, hiszen haláleset bekövetkeztekör akár a teljes fennmaradt hitelösszeget kifizetheti a biztosító.

Van más lehetőség is: lakásbiztosítás mellé is lehet életbiztosítást kötni

Ha valaki mégis szeretne életbiztosítást kötni, de nem szimpatikus neki a kockázati biztosítás, úgy van lehetőség lakásbiztosítás mellé is megkötni – javasolja a Pannon-Safe biztosítási szakértője.

Ez a létező legegyszerűbb megkötési módja egy életbiztosításnak, ráadásul egészségügyi nyilatkozat nélkül is van rá lehetőség, továbbá nagy valószínűséggel magának az életbiztosításnak a díja is alacsonyabb lesz, mintha különálló biztosításként léptetnénk érvénybe.

De egy valami biztos: az életbiztosítás – akár lakásbiztosítás mellé, akár kockázati biztosításként kötjük – egy felelősségteljes döntés, amit nem csak saját magunk, de a családunk érdekében is érdemes meghozni.

(x)





Ezeket olvastad már?
Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás