RETRO RÁDIÓ

Angol a slágernyelv, de az eszperantó is előkelő helyen áll





A sikeres nyelvvizsgához napi rutinunkká kell válnia a tanulni kívánt idegennyelvnek, hiszen csak megfelelő szorgalommal és háttértudással ugorhatjuk meg a vizsgakövetelményt. A testhezálló összetételű nyelvvizsga kiválasztásában segítséget nyújtanak a vizsgák próbatesztjei. A nyelvvizsgára jelentkezők túlnyomó többsége az angolt választja idegennyelvként.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.06.
Nyelvtanulás

Napjainkban már szinte elengedhetetlenné vált, hogy beszéljünk legalább egy idegennyelvet. Az internet korában ez könnyebb lehet, mint azelőtt, hiszen a leghatékonyabb módja a nyelvtanulásnak, ha minden nap fordítunk rá egy kis figyelmet.

Vonjuk be az idegennyelvet a napi rutinunkba

-A legfőbb jótanács nyelvtanulással kapcsolatban, hogy vegyék körbe magukat a nyelvvel. A szisztematikus tanulás mellett érdemes a mindennapi rutinunkba és szórakozásunkba is bevonni az adott nyelvet, egyre inkább anyanyelvi környezetet teremtve magunknak - tanácsolta Juba-Nagy Ágnes angoltanár, a Don't Panic Nyelviskola hálózat szakmai vezetője. - Az internet korában ez már nem is annyira lehetetlen. Abból is sokat tanulhatunk, ha üres perceinkben idegennyelvű online rádióműsort vagy podcastet hallgatunk, esténként egy-egy részt a célnyelven a kedvenc sorozatunkból megnézünk, majd a közösségi média görgetése közben egyre több és több idegennyelvű cikket és videót nézünk meg. Legyünk bátrak és az újonnan tanult kifejezéseket azonnal vessük be a következő nyelvóránkon, mert csak így fognak beépülni az aktív szókincsünkbe.

Segít a próbateszt

-Fontos, hogy a számunkra legideálisabb vizsgát válasszuk ki, hiszen mindenkinek más a személyisége és másban erős. Ezt pedig csak akkor fogjuk tudni, ha jó néhány próbavizsgát megoldunk. Szerencsére már szinte minden nyelvvizsgaközpont elérhetővé tett legalább egy próbatesztet- mondta Juba-Nagy Ágnes, aki hozzátette, hogy a sikeres nyelvvizsgához fontos a szorgalom és a megfelelő háttértudás.

A nyelvvizsgázók 80%-a az angolt választja

-Az angol viszi az összes vizsgajelentkezők 80%-át. Második helyen a német áll és ezt követi a spanyol, olasz, francia és a lovári. Érdekesség, hogy az eszperantó is előkelő helyet foglal el ezen a listán, 2019-ben a 3. legnépszerűbb nyelv volt a nyelvvizsgázók körében -mondta lapunknak Juba-Nagy Ágnes.





Ezeket olvastad már?
Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Ez a három csillagjegy a legkiszámíthatatlanabb mind közül

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Tiszta otthonra vágysz? Ez az öt tipp segít, hogy ezt elérhesd!

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Sikert sikerre halmoznak ma ezek a csillagjegyek

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Heti horoszkóp: erre a csillagjegyre az élet több területén is új kezdet vár

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás