RETRO RÁDIÓ

A fiatal óvónéni még a nagyikat is megmozgatja





A tanítókhoz és tanárokhoz hasonlóan óvodapedagógusból is többre volna szükség. Október elején Budapest és környékén közel 100 intézménybe kerestek diplomás szakembert.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2020.10.08.
mozgás Óvónéni dajka Jessi

Jessi 26 éves óvodapedagógus, nem bánta meg, hogy ezt a hivatást választotta. Szereti a munkáját, és saját foglalkoztatási területén folyamatosan fejleszti tudását, újabb lehetőségekkel egészíti ki óvodapedagógusi tevékenységét.

„Egy oviba járunk”

-A saját kislányommal egy oviba járunk, de másik csoportban vagyunk. Óvodáskorú gyermek édesanyjaként is motiválva vagyok arra, hogy minél jobban, hatékonyabban végezzem a dolgom – számol be a Metropolnak a fiatal óvónéni, aki 4 éves kora óta versenyszerűen jazzbalettezett, és azóta is sportol.

Jessi nagy hangsúlyt fektet a testi-lelki egyensúlyra (Fotó: Fodor Erika)

-Óvodapedagógusként elvégeztem a Fitness instruktori OKJ képzést is, hogy az óvodai foglalkozásokon és azon kívül is a szakszerűen foglalkozhassak a gyermekek sport-oktatásával, mozgásra való nevelésével. Jessi az ovisoknak balettot tart, ahol a gyerekek játékosan, vidám hangulatban ismerik meg és sajátítják el a klasszikus balett alapjait, miközben ritmusérzékük és finommozgásuk is fejlődik.

Senior torna

- Munkám során nap, mint nap látom, hogy milyen sok nagyszülő segít be aktívan az unokákkal való foglalkozásba, és bizony a nagyikra is ráfér a regeneráló mozgás, szükségük van rá, hogy jó kondiban legyenek, ezért számukra is tartok frissítő, átmozgató senior tornát.

Óvodai dajka

Az óvodai dajka a pedagógus irányításával végzi a gyermek gondozását, nevelését. Közreműködik a higiénés feltételek biztosításában, a környezet rendjének, tisztaságának megteremtésében, valamint balesetvédelmi teendőket lát el. Munkáját a gyermek napirendjéhez igazodva, a pedagógus útmutatása szerint szervezi és végzi.

Pedagógiai asszisztens

A Pedagógiai- és családsegítő munkatárs részt vesz a közvetett pedagógiai munkában, illetve annak előkészítésében. Közreműködik az óvodai foglalkozások előkészítésében és lebonyolításában. A pedagógus foglalkozási felkészülését segíti, szemléltető eszközök készítésével és adminisztrációs feladatok ellátásával. Részt vesz a gyermekek szabadidős tevékenységének szervezésében. Gondozási feladatokat végez, elsősegélyt nyújt, tevékenyen részt vesz a higiénés szokásrendszer kialakításában. Felügyeli, kíséri a csoportokat.





Ezeket olvastad már?
Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás