RETRO RÁDIÓ

A Black Friday ilyen hatással van a vízvezetékszerelőkre





A Black Friday már nem csak egy nap az évben. Az Amerikai Egyesült Államokból indult nagy akciók időszaka már a világ számos országában jelen van, és sok mindent megváltoztatott. Például a vízvezetékszerelők életét is!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.27.
akció

Az USA-ban ez nap a legmegterhelőbb a vízvezetékszerelőknek is. Ilyenkor ugyanis annyira megnövekszik a bevásárlóközpontok mosdóiban a forgalom, hogy nem bírják a csövek és újra és újra hívni kell a vízvezetékszerelőket.

Cyber Monday

- A Black Friday utáni hétfőnek is van neve: Cyber Monday. Ezen a napon általában látványosan megugrik az online vásárlások száma, ráadásul napközben, munkaidőben. A felmérések azt mutatják, hogy azok, akik személyesen nem tudtak elmenni pénteken vásárolni (vagy nem akartak a tömeg miatt), hétfőn, a munkahelyükön elkezdenek rendelgetni, hogy “kárpótolják” magukat.

- A nagy akciókról szóló napot nem minden ország vette át. Jelenleg Ausztráliában, Belgiumban, Bolíviában, Brazíliában, Costa Ricában, Dániában, Dél-Afrikában, az Egyesült Arab Emirátusokban, az Egyesült Királyságban, Finnországban, Franciaországban, Görögországban, Hollandiában, Indiában, Írországban, Kanadában, Kolumbiában, Lengyelországban, Lettországban, Libanonban, Magyarországon, Mexikóban, Németországban, Nigériában, Norvégiában, Olaszországban, Oroszország, Romániában, Spanyolországban, Svájcban, Svédországban, Ukrajnában, az USA-ban, és Új-Zélandon tartják a Black Fridayt.

Miért fekete a péntek?

Több magyarázat is létezik arra, hogy a Hálaadás utáni első péntek miért kapta a Black Friday, azaz a Fekete Péntek nevet.

A kifejezés az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki és mára szinte az egész világ átvette annak a napnak a megjelölésére, amikor a boltok hatalmas kedvezményekkel csábítják a vásárlókat.

Az első magyarázat szerint a “fekete” elnevezés arra utal, hogy a könyvelők ezt a színt használják a nyereség jelzésére az egyes napi könyvelések rögzítésekor, ilyenkor pedig bőven van bevétele az üzleteknek. A másik magyarázat szerint, ilyenkor indul meg a vásárlási roham karácsony előtt, az utakon megnövekszik a forgalom, ezért gyakoribbak a balesetek is, tehát ez a nap “fekete”.





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Ez a csillagjegy jól gondolja meg, mit szeretne bevonzani, mert ma valóra válhat

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Nagy szerencsét ígérnek a bolygók: 4 csillagjegynek pénzt hoz a Bika hava

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Így pucolhatod meg a hagymát sírás nélkül!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás