Megszólalt az alvásszakértő: ez neked is jól jöhet a nagy melegben

Ha nincsen légkondicionáló berendezésed, akkor sem kell eltűrnöd a forróságot. Viszont nem árt, hogyha bizonyos dolgokat az ágy mellett tartunk.Megosztás
Szerző: KL
2023.05.26. 16:00
forróság meleg zokni

Bizonyára mindannyian vártuk már, hogy beköszöntsön a nyár és végre elutazhassunk pihenni, feltöltődni. Azonban a meleg idő bizony alváskor is megnehezítheti az életünket.

ágy, hálószoba, alvás, Shutterstock illusztráció
Képünk illusztráció / Fotó: Stacey Newman / Shutterstock

Mivel nagyon sok háztartás nem rendelkezik klímaberendezéssel, így számukra a nyári éjszakák igazi kihívássá válhatnak ebben az időszakban. Ezt figyelembe véve James, a MattressOnline alvássszakértője összeszedett néhány érdekes tippet, amellyel könnyen elaludhatunk az éjszakai forróságban.

A szakértő egyik javaslata az úgynevezett „zoknitrükk”. Elalvás előtt néhány órával tegyünk egy zoknit a hűtőbe. Miután a zokni jól áthűlt vegyük ki a hűtőből, és tegyük a lábunk alá, amikor bebújunk az ágyba. Ez a módszer sokak számára ellentmondásos lehet, de az orvos szerint ez jól jöhet azoknak akik nehezebben aludnak el nyáron. Mielőtt berakjuk a zoknit a hűtőbe, azért érdemes előtte szólni róla a család többi tagjának is, nehogy megijedjenek, amikor kinyitják a frizsidert.

Az éjszakai kánikulában érdemes Aloe Vera-át használni, ugyanis ez hűsítőleg hathat a testünkre. Jodi Kodesh meteorológus szerint, ha elalvás előtt az egész testünket bekenjük ezzel a krémmel, akkor akár ötször hűvösebbnek érezhetjük magunkat, mintha zuhanyoztunk volna.

James azt tanácsolja, hogy az éjszakai forróság megelőzése érdekében érdemes már napközben is hűvösen tartani a lakást. Ezért a melegebb órákban ha tehetjük a redőnyt vagy a függönyt húzzuk be, különösen igaz ez a hálószobára. A szakértő továbbá azt javasolja, hogy a nyári hónapokban kerüljük a napközbeni szunyókálást - írja a Mirror.

 

Ezeket olvastad már?
A csillagjegyed alapján most megtudhatod, milyen fagyi illik leginkább hozzád

A csillagjegyed alapján most megtudhatod, milyen fagyi illik leginkább hozzád

Stresszes nap elé néznek a Rákok, de nincs minden veszve

Stresszes nap elé néznek a Rákok, de nincs minden veszve

Szereted a banánt? Ezt mindenképp tudnod kell róla

Szereted a banánt? Ezt mindenképp tudnod kell róla

Ilyen hatással lesz a csillagjegyekre a pünkösdhétfő

Ilyen hatással lesz a csillagjegyekre a pünkösdhétfő

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél feliratkozás