RETRO RÁDIÓ

Judit nosztalgia Trabi-túrákat tol Budapesten a 44 éves kicsikével – Videó!





A NINCS PARANCS! feliratú retró Trabantról a Metropolban közzétett olvasói fotónkra reagálva megkeresett bennünket Holp Judit, a „kicsike” tulajdonosa, ami bizonyítandó, hogy nem egy múzeumi darabról van szó, elvitt minket egy rendhagyó Trabi-túrára is a belvárosból a budatétényi szoborparkig. Egyedülálló élmény, előzetes bejelentkezés után, bárki kipróbálhatja!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.04.25.
XXII. kerület Trabantos nosztalgiatúrák

„Képzeld, a Trabi, amit lencsevégre kaptak, történetesen az enyém” – ezzel jelentkezett be Holp Judit, a Memento és Szoborpark Múzeum turisztikai és társadalmi kapcsolatokért felelős munkatársa, aki korábbi cikkünkben az itt található, a szocializmusban Budapest közterületeit „díszített” 41 műalkotást is bemutatta olvasóinknak. Judit felajánlotta, hogy a Westend-garázsban lefotózott retró csodát ki is próbálhatjuk, hiszen azon túl, hogy ő ezzel közlekedik, a 44 éves „hölggyel” nosztalgia Trabi-túrákat és egyedi programokat tartanak Budapesten a belvárostól a peremkerületig.

Holp Judit és az ő 44 éves kicsikéje – Fotó: Fodor Erika

„Alig lehet kiszállni belőle! Az ember elkezdi vezetni, és csak úgy húzza magával az élmény, az emlékek, a hangja” – meséli az idén áprilisban 44 évet betöltő „hölgytrabi” büszke nőtulajdonosa.

„Én 6 éve vásároltam a kicsikét, mert úgy tűnt, hogy ez a Szoborparknak és nekem is nagyon jó befektetés. Nem titok: beleszerettem! Kétütemű autót vezetni a mai világban egy kihívás” – állítja Judit, amit mi is tanúsíthatunk, mert kipróbáltuk egy körre.

„Felső kategóriás autókból kaptam dicséreteket és olyan ajánlatokat, hogy cseréljem le, de természetesen eszemben sincs!” – újságolja, miközben az is kiderült, hogy a szerelem mellett anyagilag is megéri ilyen autót fenntartani.

Indulhatunk? – Fotó: Fodor Erika

„Nem fogyaszt sokat, átlagban 6 litert, és az éves karbantartása is elenyésző. Ez egy nagyon könnyű autó, alig 600 kiló az önsúlya, és 26 lóerő viszi. Közúton 60-71 km/h-s sebességgel kényelmesen el lehet jutni bárhová, a városban meg úgysem lehet ötvennél többel menni.”

Kétüteműt vezetni kihívás – Fotó: Fodor Erika

Arra a kérdésünkre is kaptunk választ, hogy miért az ablaküvegen van a NINCS PARANCS! felirat

„A NINCS PARANCS! egy dokumentumfilm, amely egy német és egy magyar határőr történetét dolgozza fel az 1989–90-es politikai rendszerváltozáskor. Ennek a filmnek a premierjére többek között az én trabantomat is meghívták mint díszletet” – tudtuk meg Holp Judittól, aki a hétköznapokban egyáltalán nem díszletként használja az autóját, hanem születésnapi meglepetésbulikra, céges vagy családi Trabi-élménytúrákra, ahol nagyobb létszám esetén, jönnek a Trabi-barátok is.

Ezt nézze meg!

NINCS PARANCS!

Trabanttal a városban – Fotó: Fodor Erika

A NINCS PARANCS! Szalay Péter dokumentumfilmje (2020) Bella Árpád és Harald Jäger határőr alezredesek történetét mutatja be. Bella Árpád hatáskörét túllépve átengedte a keletnémet tömeget a magyar–osztrák határon és Harald Jäger hasonlóan cselekedett a berlini falnál, amikor puskalövés nélkül kelet-berlinieket engedett nyugatra. Bátor fellépésükkel felgyorsították a 20. század végi történelmi események menetét és megakadályozták egy tömeges tragédia bekövetkeztét.

A NINCS PARANCS előzetese itt látható.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás