Megnyitotta a 25 éves Baptista Szeretetszolgálat a belváros szívében, a Városháza téren álló Cipősdoboz Vár kapuit, ezzel elindult az idei gyűjtési időszak, mely december 19-ig tart. Ez idő alatt bárki leadhatja itt, vagy akár az országosan közel négyszáz gyűjtőponton az összekészített cipősdoboz ajándékokat.

A Városháza téren lehet beadni a Vipősdoboz várba az adományokat Fotó: Megafilm

Helmeczy Dorottya: Nemcsak a filmmel szeretnénk mosolyt varázsolni a gyerekek arcára, hanem ajándékokkal is

A Cipősdoboz várban minden nap a tündér és a várkapitány fogadja az adakozókat, a kicsik és nagyok mesebeli környezetben helyezhetik el dobozaikat, melyeket a Szeretetszolgálat juttat el a rászoruló gyerekekhez.

Helmeczy Dorottya, a Megafilm producere szívesen áll minden jó ügy mellé csapatával (Fotó:Megafilm)

Idén az El a kezekkel a Papámtól! című új mozifilm stábja is az akció mellé állt azért, hogy segítsék a segélyszervezet munkáját. „Úgy éreztük a film többi alkotójával együtt, hogy azért szeretnénk a Cipősdoboz akció mellé állni, hogy még több kisgyermek arcára varázsoljunk mosolyt karácsonykor – mondja Helmeczy Dorottya, producer. „Újdonság, hogy a Cinema City mozikban is leadhatók a dobozok, így aki mozizni megy, egyben segíthet is.”

Dobó Kata, Marczinka Bori és Csobot Adél is dobozoló (Fotó: Megafilm)

Dobó Kata színészei is összeraktak jópár dobozt

Dobó Kata rendező, valamint a két főszereplő, Csobot Adél és Marczinka Bori is elvitte a saját dobozát a Cipősdoboz Várba, de Helmeczy Dorottya és Dobó Kata még egy-egy plusz dobozzal is készült a produkció két karaktere nevében.

A karakterek nevében is készítettek dobozt a film alkotói (Fotó: Megafilm)

Viola csak a filmben mostoha

”Viola, a mostoha és Dorka, a főszereplő kislány nevében is összeállítottunk egy-egy dobozt, amelyeket a két karaktert játszó színészünk, Pálmai Anna és Marczinka Bori visz majd el személyesen egy rászoruló családnak„ – árulta el a Metropolnak Helmeczy Dorottya producer, és azt is elmondta, hogy ezekben a dobozokban az ajándék mozijegyek mellett számos, a csodálatos történettel kapcsolatos meglepetés is be van csomagolva, rengeteg szeretettel.

Az El a kezekkel a Papámtól! stábjának egyik doboza (Fotó:Megafilm)