A vád szerint egy 65 éves férfi későn este zárat szerelt egy ismerősénél, amelynek zaja a szomszéd házaspárt zavarta, ezért azt szóvá tették. A vádlott ezen felháborodva a kezében tartott csavarhúzóval támadt rá a sértett férfira – olvasható az Ügyészség beszámolójában.

Az ominózus ajtó (Fotó: police.hu)

Elromlott egy XIII. kerületi lakás rácsos ajtajának zárja még 2019 novemberében. Az ott lakó nő ismerősét kérte meg a megjavítására. A későbbi vádlott előbb azért betért a lakásba néhány pohár italra, majd jó későn nekiállt szerelni. Ez komoly hanghatásokkal járt, mivel rendre a szomszéd lakásának ablaka alatt futó gázcsőhöz verte az ajtót. A pihenni képtelen szomszédasszony jelezte, hogy talán nem most kéne szerelni, pláne nem hangoskodni. A férfi ekkor trágár szavakkal és fenyegető fellépéssel visszavonulóra késztette a nőt, akinek férje ment ki ezután a folyosóra. Ő már nem úszta meg annyival, mert a számonkérésre válaszul megindult felé a kezében lévő csavarhúzóval és nyakon szúrta. Szerencséjére el tudott hajolni, így ahelyett , hogy átszúrta volna a gégéjét, megúszta kisebb sérüléssel.

A helyszín (Fotó: police.hu)

A férfi és a nő elhagyta a tetthelyet, menet közben a csavarhúzót is eldobva, de szerencsére elkapták a férfit, akivel szemben most a Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.