Vigyázat, csalók Kőbányán! Így verik át áldozataikat





A problémára az áramszolgáltató már többször is felhívta a figyelmet, ám még a mai napig sokan lesznek átverés áldozatai.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.02.25.
X. kerület X. kerület

Az elmúlt években számos bejelentés érkezett az ELMŰ-ÉMÁSZ-hoz azzal kapcsolatban, hogy ismeretlen személyek keresik fel az ügyfeleket „adatgyűjtés” miatt. Bár a problémára a társaság már többször is megpróbálta felhívni a figyelmet, sajnos a gyanútlan lakók még mindig nincsenek biztonságban, a minap egy kőbányait nőt akartak átverni.

„ Az imént egy fiatal srác csengetett be ELMŰ-től. Nevet és telefonszámot kért adategyeztetés céljából. Járt másoknál is esetleg az Újhegyin? Kicsit furcsa volt az illető, azért kérdezem” – írta Facebookon a nő, akinek a szomszédjához is hasonló szöveggel csengettek be. A bejegyzéshez rengeteg komment érkezett, kiderült, hogy többekkel is előfordult már hasonló.

Sokakat próbáltak meg átverni

  • Hozzánk ketten csöngettek be! Elküldtem őket!
  • Nem kért igazolványt csak nevet és telefonszámot. Elműs igazolványa volt kértem, hogy mutassa meg.
  • Kideríti a telefonszámodat, felhív úgy, hogy tudja a neved. Megkérdezi, hogy otthon vagy-e, jaj nincs otthon.... akkor addig kipakolnak, ezt csinálják sajnos. Figyeljetek nagyon!
  • Csalók! Ne üljetek fel nekik.
  • Itt is volt. A szomszéddal együtt itthon dolgozunk, de nem szoktunk ajtót nyitni, ha nem várunk senkit. De jó sokat próbálkozott, többször csengetett, álldogált az ajtó előtt, kitartó volt.
  • Teljesen mindegy, milyen szolgáltató, ha a házakban csinálnak valamit, arról értesítés szoktak kirakni a kapukra, és elérhetőséget is, pont az ilyen esetek kiküszöbölésére!!!!
  • A csalók több helyre is becsengettek, hogy telefonszámot szerezzenek.
    ( Fotó: Sáfár Tibor)

    Az áramszolgáltató közleményben figyelmeztet a csalókra

    Az ELMŰ-ÉMÁSZ korábban közleményben hangsúlyozta, hogy személyes adatokat kizárólag ügyfélszolgálatokon rögzítenek, és azt a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezelik. Az ELMŰ-ÉMÁSZ munkatársai fényképes igazolvánnyal minden esetben igazolni tudják magukat.

    „Bejelentést kaptunk, hogy a nevünkben keresik fel ügyfeleinket ismeretlen személyek ”adatgyűjtés„ miatt. Felhívjuk a figyelmet, hogy Társaságunk egyrészt nem keresi fel ügyfeleit a lakhelyükön adatgyűjtés okán, másrészt személyes adatokat kizárólag ügyfélszolgálati csatornákon keresztül rögzítünk és a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeljük, továbbá munkatársainknak fényképes igazolvánnyal minden esetben tudniuk kell magukat igazolni, ha felhasználási helyen szükséges valamilyen munkavégzés részünkről. Felhívjuk arra is a figyelmet, hogy Társaságunk az ilyen jellegű munkák elvégzéséről előre értesíti Ügyfeleit! Az előzetes értesítés egyébként jogszabályi kötelezettség is, továbbá még egyszer hangsúlyozzuk, hogy munkatársainknak fényképes igazolvánnyal tudniuk kell magukat igazolni” – írták korábban.





    Ezeket olvastad már?
    Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

    Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt., a 2RULE

    Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

    Géppisztolyos rendőrök zárták le a Lidlt – rettenetes, amit az üzletben találtak

    Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

    Mikor lesz már vége? Mozgáskorlátozott bácsi égett halálra Dunaföldváron

    Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

    Lezárt Rám-szakadék: mindig is veszélyes volt kirándulni a szurdokban – GALÉRIA!

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás