RETRO RÁDIÓ

Elképesztő csodagyerek! 2 évesen a legokosabb amerikaiak közé került ez a kislány – Videó!





Elképesztő magas IQ-val rendelkezik a kislány, aki intelligenciájával kiérdemelte, hogy az amerikai Mensa legfiatalabb tagja lehet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.06.01.
Elképesztő

Kashe Quest előtt nagyon fényes jövő áll, hiszen mindössze kétéves, de máris a legokosabb amerikaiak között tartják őt számon. A Los Angeles-i kislány az amerikai Mensa – a világ legmagasabb intelligenciájú embereit összefogó egyesület – legfiatalabb tagja lett. Ahhoz, hogy ide bárki bekerülhessen, egy standardizált intelligenciatesztet kell kitölteni, s ha az eredmény benne van az általános lakosság legfelső 2 százalékában, akkor az illető a Mensa tagjává válik.

Egy közleményben Trevor Mitchell, az amerikai Mensa ügyvezető igazgatója, Kashe-t a csoport figyelemre méltó tagjának nevezte.

„Büszkék vagyunk rá, hogy velünk van, és arra is, hogy majd segíteni tudunk neki és a szüleinek a egyéni kihívásokban, amelyekkel a tehetséges fiataloknak meg kell, hogy birkózzanak – fogalmazott a közleményben Trevor.

Kashe tudása elképesztő, hiszen amíg egy korabeli gyerek mindössze néhány számot ismer, addig a kis zseni képes 100-ig elszámolni, ráadásul 50 jelet is ismer jelnyelven.

„Egyszer csak azt kezdtük el észrevenni, hogy nagyon jó a memóriája. Nagyon gyorsan ráragadt minden, és nagyon érdekelte a tanulás, és hogy tanulhasson” – árulta el Sukhjit Athwal, a csodababa anyukája.

„Körülbelül 17–18 hónaposan már felismerte az összes abc összes betűjét, a színeket, számokat és nagyon sok alakot is – tette hozzá a büszke anyuka, aki hozzátette, hogy a kislány most spanyolul tanul és már az Egyesült Államok összes államának helyét is meg tudja mutatni.

Kashe 146-os IQ-val rendelkezik, ami messze meghaladja a 98-as átlagos értéket, de anyukája megjegyezte, hogy mindezek ellenére egy tipikus gyerekről van szó.

„Bármi is történjen a nap közben, ő akkor is totyogó korban van” – fogalmazott Athwal a KTTV-nek „Ő akkor is csak normális 2 éves. Egyezkednünk kell vele, hisztizik, és van itt minden, de a kommunikáció miatt mindez más, mint másoknál, hiszen picit többet ért meg abból, amit mondunk – mondta az anyuka, aki egy dolgot biztosan tud a lánya jövőjéről: mindenképpen biztosítani szeretné neki azt a gyerekkort, amit megérdemel.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás