Megvan, mikor kapja meg a védőoltást Orbán Viktor, a kínai vakcinát szeretné

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt is elárulta, valószínűleg a Sinopharmmal oltják be a kormányfőt.
Megosztás
Szerző:Metropol

„Orbán Viktor várhatóan a jövő héten kapja meg az oltást a koronavírus ellen, és ha van rá mód, azt szeretné, ha a Sinopharm nevű kínai cég vakcinájával oltanák be” – közölte Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

Más országokban elsőnek a vezetők kapták meg, mint például Izraelben

A miniszter hozzátette: fűződik ugyan közérdek a járványkezelés irányítóinak a beoltásához, de Orbán Viktor és a kormánytagok véleménye is az volt, hogy nem akarnak elöl állni. Müller Cecília országos tiszti főorvostól is azt kérték, hogy erre tekintettel állítsa össze az oltási sorrendet.

Lesz-e enyhítés március elsejétől? Vagy mégsem? – Kormányinfó

Posted by Szeretlek Magyarország on Thursday, February 25, 2021

Március 15-ig maradnak a korlátozások

Szeretnénk újraindítani az országot, ennek része lehet valamiféle nyitás” – fogalmazott Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Kiemelte: ez azonban nagy részben függ attól, hogy sikerül-e megfékezni a harmadik hullámot. Nagy mértékben függ viszont attól is, „hogy az emberek mit választanak azok közül a reális lehetőségek közül, amiket felkínálunk nekik” – fejtette ki a miniszter. Valamint kitért rá, hogy minél többen töltsék ki az emberek a nemzeti konzultációt.

Ma az EU-ban Magyarország áll legjobban a vakcinákban, nekünk van népességarányosan a legtöbb vakcinánk” – jelentette ki a miniszter.

„A korlátozásokat indokolt fenntartani, amíg a járványügyi szakértőknek ez a véleménye. A következő egy-két hétben drámaian romlani fognak a számok egyes vélemények szerint. A korlátozásokat meghosszabbítjuk, március 15-ig fenntartjuk a jelenlegi szabályokat” – mondta el Gulyás Gergely.

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk.

Részletes leírás