RETRO RÁDIÓ

Örömteli felújítás! Új szárnnyal bővül a városmajori klinika – Fotó!





A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épületegyüttese fejlesztések sorát fogja az idei évben kapni, emellett új épületrésszel bővül.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.24.
modern gyógyászat

Tavaly júliusban jelentették be, hogy egy uniós közbeszerzésnek hála, a Semmelweis Egyetem alá tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika energiahatékonysági fejlesztésbe kezd. A felújítás során a XII. kerületi Városmajor u. 68. alatt álló épületeket korszerűsítik – számolt be róla a PestBuda.hu.

Megújul a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épülete /Fotó: Facebook/Fürjes Balázs

A MedicalOnline.hu fejtette ki, hogy több, mint hét és fél milliárd forintból újul meg a városmajori klinika, a felújítás várhatóan 2022 őszére készülhet el. A fejlesztések azonban még ezután is folytatódni fognak.

A bejelentés napján a Semmelweis Egyetem kórházának igazgatója, dr. Merkely Béla beszámolt róla, hogy az új diagnosztikai központ a legmodernebb diagnosztikai és terápiás berendezésekkel fog részt venni, a klinikai oktató-, kutató-, és gyógyítómunkában Európában.

A legfrissebb hírek szerint egy új, négyemeletes szárnnyal fog bővülni az épületkomplexum, amelyben a diagnosztikai központ kap majd helyet a fejlesztések befejeződésével. A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika felújítása során a két épületet egy híd fogja összekötni a jelenlegi tervek szerint.

A Városmajori Szív- és Érgyógyászat épülete így fog kinézni a fejlesztések után várhatóan /Képünk csak látványterv /Fotó: etdr.gov.hu

Május 10-én, kedden derültek ki az uniós közbeszerzés pályázatának részletei. A Városmajor utca 70. szám alatti telekre fognak építeni a tervek szerint egy megközelítőleg 4500 négyzetméter alapterületű, és két pinceszint mellett, nettó 4 emelet magas új épületet. A fejlesztés során az új diagnosztikai komplexumban kialakítanak egy raktár- és öltözőszintet közel 830 négyzetméteren. Egy mélygarázst 760 négyzetméteren, illetve egy intervenciós-képalkotó szintet 1700 négyzetméteren, ami helyet ad majd két MR- és egy CT-helyiségnek. A városmajori klinika fejlesztése során létrejön egy oktatószint is, amely nagyjából 520 négyzetméteren fogja a jövő orvosainak a képzését biztosítani.

Híres emberek sora fordult meg az épületben

Az itt álló ingatlan korábban a János Szanatóriumnak volt a főépülete, ahol többek között olyan híres embereket kezeltek, mint Babits Mihály és Ady Endre. Ráadásul halála előtt Kóbor Jánost és Damu Rolandot is itt kezelték, erről a Metropol is beszámolt. Emellett pedig a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika orvosa, dr. Hartyánszky István profilvezető szívsebész szakorvos volt az a férfi, aki több versenyszámban is képviseltette magát a legendás budapesti futóversenyen.





Ezeket olvastad már?
Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

A Szomszédok Vágási Ferije és Király Nóra óvodát, iskolát, társasházakat borítanak virágba Gazdagréten

Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Vesztegetés: megkezdődött a nyomozás a hídpénzbotrányban

Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Rejtélyes eltűnés: egy puffanás hallatszott az autista fiú szobájából, a mai napig nem került elő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás