RETRO RÁDIÓ

Dokumentumok bizonyítják: eladnák a Városházát, Karácsony feljelentést tesz





Az Index birtokában lévő dokumentumok bizonyítják, hogy hiába tagadta a főváros a Városháza eladásának tervét, mintegy 40 milliárd forintért kínálnák az épületet. A főpolgármester közben egy újabb posztban tagadja, hogy árulnák az ingatlant.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.05.
üzlet

Budapest egyik legértékesebb telkére a rajta lévő műemléki védelem alatt álló épülettel együtt az a cég igyekszik vevőt találni, amely évekkel ezelőtt az MSZP székházát is értékesítette. A megbízó ráadásul azzal csábítja a potenciális vevőt, hogy segítenek majd a szükséges építési engedélyek beszerzésében, amelyekkel akár szállodát, irodaházat, vagy esetleg bankcentert alakítanának ki a városháza helyén – tudta meg a lap.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Metropol megkereste a . Azt közölték velünk: Karácsony Gergely főpolgármester kirakott egy posztot az ügyben. Karácsony ebben cáfolni igyekszik, „A Fővárosi Önkormányzat a Városháza ingatlanegyüttesével kapcsolatban számos döntést hozott a közelmúltban, így a Merlin Színház épületének felújításáról és a Városháza Park tervpályázatának kiírásáról. Az ingatlan értékesítéséről semmilyen döntés nem született, arra nem keres vevőt a Fővárosi Önkormányzat.” (Fotó: Index)

A főváros hozzáállását a projekthez talán az érzékelteti a leginkább, hogy – a szerződés szövege szerint – azzal csábítják a potenciális vevőt, hogy „lehetőség lesz az új tulajdonosnak, befektetőnek arra, hogy az adásvétel után igénybe vegyen olyan lehetőséget, ami az elképzelésének megfelelő építési engedélyek megszerzésében segítségére lehet”.

Mindezt egy műemlékvédelem alatt álló épület átalakításával valósítanák meg, egy olyan területen Budapest belvárosának szívében, amely világörökségi övezetben fekszik, és egy kiemelten védett régészeti lelőhely, a régi városfal húzódik keresztül rajta.

A furcsa megbízó

A szerződésben megbízóként a Berki Zsolt tulajdonában lévő Northern Rock Kft. szerepel, amely úgy kínálja eladásra az ingatlant, hogy láthatóan beható ismeretekkel rendelkezik annak paramétereiről, valamint az értékesítéshez az önkormányzatnál meglévő jó kapcsolataira való célozgatással igyekszik megnyerni a majdani befektetőt.

(Fotó: Index)

A patinásnak nem nevezhető, hivatalosan üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadással foglalkozó Northern Rock Kft.-t 2019 szeptemberében – nem sokkal Karácsony Gergely budapesti választási győzelme előtt – alapították, 3 millió forint jegyzett tőkével. Az Index információi szerint idén júliusban a cégbíróság eltiltotta a kft.-t a további működéstől, így az hivatalból törlési eljárás alatt áll.

A Northern Rock Kft. tulajdonosa, az ingatlanközvetítővel kötött szerződést is aláíró Berki Zsolt neve sem először kerül elő a sajtóban. A férfi az Infopark-ügyként ismert üzletben volt érintett.

Ő volt az, aki társaival közösen feljelentette Leisztinger Tamást, azzal vádolva meg a baloldali üzletembert, hogy megzsarolta őket.

Az Index birtokában lévő szerződés tehát minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy a budapesti Városháza épületét és a környező telekegyüttest értékesítésre kínálják az ingatlanpiacon. A 40 milliárd forintos összeg – mint az a dokumentumból szintén kiderül – nem közcélra, hanem akár kereskedelmi célra is hasznosulhat a jövőben.

Mivel az még nem látszik, hogy a Northern Rock Kft. számára ki adott megbízást egy ilyen tranzakció elindítására a Városháza vezetéséből, az Index helyt ad az ezzel kapcsolatos dokumentumoknak, fejleményeknek – akár a Városháza részéről is.





Ezeket olvastad már?
Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Igazoltan lóghatnak ma az iskolából a tinilányok, mutatjuk a részleteket

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Kiadták a riasztást, záporral és széllel érkezik a melegedés

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Szétesett a ferencvárosi baloldal: Baranyi gyengén muzsikál, Gegesy és Gyurákovics között dől el a választás?

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Eltitkolta, hogy megharapta egy kutya: két hónappal később belehalt a kislány

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás