RETRO RÁDIÓ

Vérlázító: kiderült ki lőtte le a vaddisznókat a János kórháznál





A vadász félvállról nyilatkozott arról, miért lőtte halomra a János kórháznál kószáló malacokat. Ugyanilyen felháborító, hogy egyelőre senki nem akarja vállalni a felelősséget a történtekért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.04.
XII. kerület vérengzés

Szerdán a Metropol elsőként számolt be róla, hogy puskalövéseket hallottak a XII. kerületben lakók, valamint a János kórház mellett elhaladó villamoson ülők reggel fél 9 magasságában egyaránt. Ezt követően pedig az 56-os és a 61-es villamos megállójának csatornarendszerében több lelőtt vaddisznó teteme feküdt, a járókelők szeme láttára.

A Metropol megkereste a hegyvidéki önkormányzatot, akik hivatalos válaszukban arról tájékoztattak minket, hogy nem rendelkeznek információval az esettel kapcsolatban. Azt is megtudtuk, hogy a BRFK nyomozást indított „foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt”.

A vérengző vadász nem nyilatkozik, mert a „munkáját akarja végezni”

A 24.hu megtalálta azt a vadászt, aki halomra lőtte szerencsétlen állatokat. L. Pál tagja volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Országos Járványvédelmi Központ által létrehozott „vaddisznóállomány-gyérítés tervezését segítő tanácsadói hálózatnak. A portál megkérdezte, ki adott engedélyt arra neki, hogy a nyílt utcán, lezárás nélkül lője ki a vaddisznókat.

A férfi felháborodottan közölte, hogy ő egy közleményben már mindent elmondott, most pedig már „a munkáját szeretné végezni”, ezért nincs ideje arra, hogy továbbra is ezzel az üggyel foglalkozzon.

A közlemény valójában az Országos Magyar Vadászkamara közleménye volt, amelyben többek között közölték, szerintük érthető, ha a kilövéseknél a „laikusok szemében visszatetsző jelenetek játszódhatnak le”, azonban az állatok akut esetben balesetet vagy emberi sérülést is okozhatnak, ami indokolja a drasztikus beavatkozást.

[video width="320" height="576" mp4="https://metropol.hu/wp-content/uploads/2022/06/4083565video1654083443.mp4"][/video]

A volt alpolgármester szerint indokolhatatlan vérengzés volt, ami történt

A XII. kerület korábbi alpolgármestere, Váczi János is megszólalt az ügyben, és elmondta, hogy eddig mindig igyekeztek a lehető leghumánusabb megoldásokkal, hajtással vagy ketreces befogással védeni a belterületre tévedő állatokat. Hozzátette, ez fáradságosabb munka, de az elmúlt időszakban legalább száz állatot sikerült így megmenteni, és természetes élőhelyére visszajuttatni.

A szerdai lövöldözéssel kapcsolatban kiemelte: elképesztő, hogy az eset óta hallgatnak a felelősök, sem az elkövető, sem az engedélyező nem állt ki a nyilvánosság elé. Úgy véli, a kis kocák nem jelentettek veszélyt a környezetre, leölésük ezért indokolhatatlan vérengzés volt.

A vadászok biztosan hibáztak, mert a BRFK nem adott engedélyt a kilövésre

Az ügyben a nyomozó hatóságnak kell kimondania majd a végső szót.

A BRFK közölte, hogy a szomszédos II. kerületi önkormányzatnak volt ugyan egy általános engedélye kárt okozó állatok kilövésévre, a konkrét ügyben azonban a Tevékenység-irányítási Központ nem adott sem engedélyt, sem utasítást a vaddisznók kilövésére, és ilyen jellegű kérés nem is érkezett hozzájuk.

 





Ezeket olvastad már?
Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Ebben nem lesz köszönet: brutális idő tör ránk

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Sokkoló: 2 éves gyermek gázolta el terhes édesanyját

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

Drasztikusan esett a csatorna nézettsége: melltartó nélküli, szexi híradósokkal növelnék a nézettséget – fotó!

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

„Budapest és köztem ez mindig is egy love story volt” – Szentkirályi Alexandra szenvedélyesen szereti szülővárosát, Budapestet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás