„Családtagként szeretett vadállatainkat kivonjuk a cirkuszi munkából, és a szafari a továbbiakban egyfajta vadállatmenhelyként is fog működni, akár külföldről is tudunk befogadni állatokat.”

Közel kétszáz állat mindennapjaiba tekinthetünk bele a három kilométer hosszú útvonalon végighaladva. A szafari mellett élménypark, állatsimogató, dinópark és egy hatalmas óriáskerék, a Safari Eye fokozza az élményeket. Ha mindez még nem lenne elég, cirkuszi előadásokkal is kényeztetik az idelátógatókat az útvonal végén felállított cirkuszsátorban. A nyár egyik legnépszerűbb látványossága, a balatoni elefántfürdetés is itt lesz ezentúl Nagykőrösön, a park területén található, négyhektáros tóban.

Az ünnepélyes átadón a szalagot ifj. Richter József szafari- és cirkuszigazgató és a Kossuth-díjas cirkuszalapító, Richter József mellett dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, valamint Földi László országgyűlési képviselő vágták el.

„Nagyon pozitív a véleményem a Richter család munkásságáról és biztos vagyok benne, hogy amint a cirkusz világában, a szafari világában is a minőséget képviselik. A park tovább erősíti Nagykőröst a turisztikai térképen. Reméljük, hogy sokan meglátogatják majd a várost, ami a helyi vállalkozások számára is előnyös lesz” – mondta el dr. Czira Szabolcs polgármester.

„Számomra is óriási élmény volt, hogy egészen közelről megcsodálhattam a zebrákat, zsiráfokat, tevéket…, és az állatok többségét kézből etethettem. El tudom képzelni, hogy egy gyermek számára milyen lehet ezt átélni. Itt Nagykőrösön nincsenek váraink, de vannak szép épületeink, múzeumaink, és most a korona, a Richer Safari Park!” – tette hozzá Földi László országgyűlési képviselő.

„Mindig arra törekedtem, hogy az állatoknak a legjobb körülményeket biztosítsam akkor is, amikor még részt vettek a cirkuszi munkában, és ez termesztésen így lesz a szafariparkban is” – fejtette ki ifj. Richter József, aki a megnyitón elmondta, hogy rengeteg munka és kitartás előzte meg a nyitást, és mindent elkövettek azért, hogy az állatok számára ideális környezetet teremtsenek.

„Nagy előny, hogy 28 éve az ország legnagyobb cirkuszát üzemeltetjük, rendelkezünk olyan kapcsolatokkal, tapasztalattal, tőkével, ami a szafaripark létrehozásában elengedhetetlen volt” – tette hozzá ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, aki azt is elárulta, hogy óriási az érdeklődés, az első hétvége már telt házas. A továbbiakban minden hétvégén és ünnepnapon lesznek nyitva, illetve júniustól a tanítási szünetben a hétfő kivételével minden nap. (x)