RETRO RÁDIÓ

Újabb enyhítések: így nyílik ki az ország lépésről lépésre





Péntektől szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltóanyagot kaptak - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a közmédiának.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.10.
újraindítás

Szijjártó Péter azt mondta: lezárultak az Ukrajnával folytatott tárgyalások, a két ország a megállapodás értelmében elismeri egymás védettségi igazolványait.

A miniszter emlékeztetett: a kormány hetek óta tárgyalásokat folytat több országgal arról, hogy tegyék lehetővé a beoltott állampolgároknak az utazást.

Ezek a megállapodások - néhány kivételtől eltekintve - a kívántnál lassabban jönnek létre - mondta Szijjártó Péter, aki szerint „ezen nem kell csodálkozni”, hiszen Magyarország áll a legjobban Európában az oltással, és el kell fogadni, hogy az alacsonyabb átoltottságú országok „lassabban mozdulnak”.

Tudatta: a tárgyalások során fontos szempont volt, hogy a szomszédos országokkal jöjjenek létre minél hamarabb a megállapodások, hogy „az egymástól elszakított családok, barátok és közösségek minél előbb újra össze tudjanak jönni.”

A miniszter hozzátette, hogy az egyeztetések tartanak, reményei szerint a következő hetekben újabb megállapodások születhetnek; azokról a tárgyalások lezárulása után tájékoztatást adnak.

Negatív teszttel is jöhetnek a külföldiek három nemzetközi autóversenyre

Negatív teszttel is jöhetnek a külföldiek három nemzetközi autóversenyre - tudatta a Miniszterelnökség közleményben csütörtökön.

A Rendkívüli Jogrendi Szabályozásért Felelős Akciócsoport javaslatára a kormány döntött arról, hogy három Magyarországon rendezett nemzetközi autóversenyre érkező külföldi nézők a futamokra 72 órán belül elvégzett negatív koronavírusteszttel is beléphetnek. A Kamion Európa-bajnokságot június 12-13-án, a Forma-1-es Magyar Nagydíjat július 30. és augusztus 1. között, a FIA WTCR Túraautó Világkupa magyarországi futamait pedig augusztus 21-22-én rendezik meg.

A rendelet szerint a magyar állampolgársággal nem rendelkező, a futamra érvényes jeggyel bíró személy az általános szabályoktól eltérően Magyarországra történő belépését követő 72 órán belül nem köteles elhagyni az ország területét, illetve a rendezvények, a vendéglátóüzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszínek tekintetében a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.

A rendezvény szervezője köteles a beléptetését megtagadni annak, aki a koronavírus elleni védettségét nem igazolja a kormányrendeletben meghatározott módon, vagy a külföldinek, aki 72 óránál nem régebbi PCR-teszttel nem igazolja, hogy koronavírus a szervezetében nem mutatható ki.

Ezen kötelezettség megszegése esetén a szervező 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható - tudatta a Miniszterelnökség közleményben.





Ezeket olvastad már?
Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Fordulat a tragikusan elhunyt 8 éves kislány ügyében, komoly döntést hozott a család

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Nagypéntekre készülünk, fontos határidők is lejárnak

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Romhalmaz maradt az újpalotai ámokfutó után - egy fekete Mercedest keresnek

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Ordító szél és nyárias napsütés - két évszak találkozik húsvétkor

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás